Putin: Ermenistan ve Azerbaycan ile Sürekli Temas Halindeyiz

TAKİP ET

Putin, çatışmaların devam ettiği Dağlık Karabağ meselesinde Ermenistan ve Azerbaycan ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.

Azerbaycan ordusunun yaklaşık 30 yıldır Rus himayesindeki terör devleti Ermenistan'ın işgali altında bulunan Türk topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı harekat başarıyla sürdürülürken Kremlin Sarayı'ndaki Rusya'nın Ulusal Birlik Bayramı etkinliklerinde konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ meselesiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Dünyadaki din tartışmalarına değinen Putin, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'da ateşkese rağmen Ermeni saldırıların devam etmesiyle alakalı yaşanan gerilime dair de konuştu.

Rusya'nın bölgede barışın sağlanması için çalıştığını söyleyen Putin, “Biz Ermenistan ve Azerbaycan ile sürekli temas halindeyiz. Umarım bölgede yaşayan insanlar için bölgedeki sorun barışçıl bir şekilde çözülür” ifadelerini kullandı.

putin rusya vladimir putin dağlık karabağ azerybaycan ordusu kremlin sarayı ulusal birlik günü azerbaycan ve ermenistan ile temastayız dedi