Putin: Ermenistan'a Karşı Sorumluluklarımız Var Müttefik Olarak Gerekeni Yaparız

TAKİP ET

Putin, Rus devlet kanalı Rossiya 24'e Ermenistan saldırıları nedeniyle Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rus devlet kanalı Rossiya 24'e konuşan Rusya Lideri Vladimir Putin, Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi olduğunu hatırlatarak "Rusya anlaşma çerçevesinde sorumluluklarını her zaman yerine getirir. Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la sürekli temas halindeyim. Müttefik olarak sorumluluklarımızı yerine getirmemiz konusunda bir soru işareti yok" açıklamasında bulundu.

Ateşkes Çağrısı Yaptı

Çatışmaların yakın zamanda sona ereceğini umduğunu söyleyen Putin, "Mümkün olan en kısa zamanda ateşkes sağlanması için çağrıda bulunuyoruz. Çok endişeliyiz çünkü Azerbaycan, Ermenistan ve Dağlık Karabağ, buralarda yaşayan tüm insanlar bize yabancı değiller. Rusya'da yaklaşık 2 milyon Azerbaycanlı ve bundan daha fazla da Ermeni yaşıyor. Çok sayıda Rus vatandaşı, bu ülkelerle dostane ve akrabalık ilişkileri sürdürüyor. Bu elbette büyük bir trajedi. İnsanlar ölüyor. İki taraftan da büyük kayıplar var" ifadelerini kullandı.

KGAÖ'yü Hatırlatarak Ermenistan'da Destek Çıktı

Ermenistan'ın KGAÖ üyesi olduğunu anımsatan Putin, "Bu anlaşma çerçevesinde Ermenistan'a karşı belirli sorumluluklarımız var. Bu çatışmalar, Ermenistan toprağında yapılmıyor. Rusya anlaşma çerçevesinde sorumluluklarını her zaman yerine getirir. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la sürekli temas halindeyim. Rusya'nın müttefik olarak sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda bir soru işareti yok" dedi.

putin devlet televizyonuna konuştu ermenistana destek açıklaması dağlık karabağ yaşanalar trajedi ermensitan zaerbaycan türkiye kolektif güvenlik anlaşması örgütü ermenistana destek çıktı ermensitan müttefikimiz ded