Putin'i Eleştiren Rus Gazeteci Camdan Düşerek Öldü

TAKİP ET

Rus Diktatörü Putin'i eleştiren Rus gazeteci Yegor Prosvirnin evinden gelen çığlıklar ve bağırışların ardından camdan düşerek hayatını kaybetti.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in eleştiren ve ülkede iç savaş olacağını öngören gazeteci Yegor Prosvirnin (35), Moskova'da hayatını kaybetti.

Dün Moskova şehir merkezinde meydana gelen olayda iddiaya göre Prosvirnin 5. kattaki evinin penceresinden önce bıçak ve biber gazı ile düştü. Komşular, Prosvirnin'in düşmeden hemen önce evden bağırışlar ve küfürler geldiğini belirtti.

Yegor Prosvirnin'in cesedi ölümünden sonra saatlerce olay yerinde bekletilerek teşhir edildi.

Ölümünden sonra Prosvirnin tarafından yazıldığı iddia edilen bir intihar notu internette dolaşıma sokuldu. Prosvirnin'in eşi Marina Urusova, söz konusu notla ilgili "Bu büyük olasılıkla sahte" dedi. Diktatör Putin kontrolündeki Rus medyası, gazetecinin intihar ettiğini yazdı. Prosvirnin'in ölümünün intihar gibi gösterilmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Rus politikacı Roman Yuneman, Podyom gazetesine yaptığı açıklamada gazeteci Prosvirnin'le iki hafta önce görüştüğünü ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Prosvirnin'in eşiyle konuştuğunu belirten Yuneman, "Maalesef durum bu. Pencereden düştü, doğru ama detayları bilmiyorum. Onu iki hafta önce gördüm ve her şey oldukça yolundaydı" ifadelerini kullandı.

Prosvirnin: Rusya Federasyonu Çökecek, İç Savaş Çıkacak

Sputnik ve Pogrom isimli, tartışma yaratan bir aşırı sağcı blog sahibi olan Prosvirnin, Kırım'ın ilhakını ve Ukrayna'ya yönelik saldırgan tavrı savunuyordu. Sonrasında Rusya Federasyonu'nun çöküşünü ve ülkede çıkacak olan iç savaşı öngören Prosvirnin, diktatör Putin'i eleştiriyordu.

Prosvirnin "Bence her şey çökecek. Sadece Novorrossia değil, Rusya Federasyonu da çökecek" demişti.

rus diktatörü putin yegor prosvirnin öldü iç savaş