Putin'in Kuklası Çeçen Diktatör Kadirov, 26 Yaşındaki Yeğenini Başbakan Yardımcısı Yaptı

TAKİP ET

Putin'in Kuklası Çeçen Diktatörü Ramzan Kadirov 26 yaşındaki yeğeni Khamzat Ibragimov'u, Rus işgali altındaki Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcısı ve Mülkiyet & Toprak İlişkileri Bakanı olarak atadı.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin ile işbirliği yapıp Çeçen halkına ihanet eden Ahmat Kadirov'un oğlu "kukla" Ramzan Kadirov, 26 yaşındaki yeğeni Khamzat Ibragimov'u, Rus işgali altındaki Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcısı ve Mülkiyet & Toprak İlişkileri Bakanı olarak atadı.

Kavkaz Realii'nin haberine göre, geçen Kasım ayına kadar bakanlık görevini Ramzan Kadirov'un anne tarafından kuzeni olan Turpal-Ali Ibragimov yürütüyordu. Turpal-Ali Ibragimov daha sonra Çeçen Güvenlik Konseyi Sekreteri görevine getirilmişti.

Khamzat İbragimov, 2021 yılının Ağustos ayına kadar Çeçenistan'ın Beden Kültürü, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı'na başkanlık etmişti. Ramzan Kadirov'un yeğenini daha sonra bu görevi bırakıp "Çeçençement" devlet şirketinin genel müdürü olarak görev aldı ve geçen sonbahardan beri Çeçenistan Başkanı Sekreterliği'nin başına geçmişti.

Orta öğrenimini Hafız Mektebi'nde alan diktatörün yeğeni, daha sonra Çeçen Devlet Üniversitesi'nde Devlet Yönetimi Fakültesi'nde eğitim aldı.

Putin'in Kuklası Çeçen Diktatörü Kadirov'un onlarca akrabası, bölge yönetimindeki yüksek konumlara atanmış vaziyette.

ramzan kadirov çeçenistan khamzat ibragimov