Putin İşgalciliğe Devam Ediyor: Rusya, Kırım'ın Ukrayna'ya Döndürülmesine İzin Vermeyecek

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin, Rusya'nın işgali altındaki Kırım'ın Ukrayna'ya döndürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Rus diktatörü Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ukrayna krizini görüştü. Macron'u oldukça uzun bir masaya oturtan Rus diktatörü Putin, Macron'la el sıkışmadı ve anı pozu vermedi. İşgalci Rus diktatörü Putin, başka devletlerin liderlerine bu tür nezaketsiz hareketler yapmayı seviyor.

NATO'nun Rusya'ya ders vermeye kalktığını ileri süren işgalci Rus diktatörü Putin, "NATO'nun eylem planında Rusya düşman olarak değerlendiriliyor" dedi.

Rus diktatörü, "Ukrayna NATO'ya katılırsa Avrupa ülkeleri Rusya ile çatışmanın içine çekilecek" diyerek tehditlerine bir yenisini eklemeyi daha ihmal etmedi. 

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasını gözardı eden Rus diktatörü, Ukrayna'ye verilen rahatsızlığı "NATO üyeleri Ukrayna'ya silah pompalamayı sürdürüyor, bu konuyu Macron ile görüştük." sözleri ile ifade etti. 


"Rusya Ukrayna Topraklarını İhlal Etmiyor" İddiası


İşgalci Rus diktatörü Putin şu ifadeleri kullandı: 

Macron'un dikkatini Kiev'in Minsk Anlaşmalarına riayet etmemesine çektim. Kiev, Minsk Anlaşmalarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

ABD ve NATO, Rusya'nın güvenlik garantileri konusunda sahip olduğu temel endişeleri görmezden geldi.

Eğer güvenlik herkesin arzu ettiği bir şeyse, Rusya sınırılarına silah konuşlandırma fikrinden neden vazgeçmiyorlar?

Rusya, 30 yıldır NATO'yu Moskova'nın kaygılarını görmezden gelen adımlar atmaması için ikna etmeye çalışıyor.

Güvenlik garantilerinde Rusya'nın yerine getirmeyeceği tek bir hüküm yok.

Rus diktatörü ayrıca, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın Ukrayna'ya döndürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Putin, "Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal ettiği konusunda hemfikir değiliz." dedi.


"Yeni Mekanizmalara İhtiyacımız Var"


Fransız Cumhurbaşkanı Macron ise "Rusya ile AB'nin, durumun istikara kavuşturulması için özel tedbirler üzerinde anlaşması gerekiyor." dedi. 

"Avrupa için barışçıl bir yol bulmak hala mümkün." diyen Macron, "Avrupa'da istikrarı tesis etmek için yeni mekanizmalara ihtiyacımız var, bu mevcut anlaşmaları revize ederek mümkün olmaz." ifadelerini kullandı. 

putin macron rusya ukrayna nato nato silahları rus işgalciliği rusya ukrayna