Putin Kalp Krizi Geçirdi İddiası

TAKİP ET

Telegram'da muhalif yayın yapan Rus General SVR kanalı, Rus diktatörün odasında kalp krizi geçirdikten sonra tekrar hayata döndürüldüğünü iddia etti.

Telegram'da muhalif yayın yapan Rus General SVR kanalı, Rus diktatörün odasında kalp krizi geçirdikten sonra tekrar hayata döndürüldüğünü iddia etti.

General SVR'nin iddiasına göre pazar akşamı saat 21.05 sularında rezidansta görev yapan gizli servis yetkilileri, Putin'in odasında bir düşme sesi  geldikten sonra içeri giren korumalar Putin'i yerde buldu. Görevli doktorların hemen olay yerine çağırıldığı ve hemen müdahale edildiğini aktardı. General SVR'nin iddiasına göre doktorlar, hızlı müdahale ile Putin'in duran kalbini çalıştırdı ve Rus lider rezidansta tıbbi araçlar olan özel bir odaya alındı

General SVR kanalı, Putin'in son dönemde katıldığı bütün etkinliklerde dublör kullandığını da öne sürüyor. Doktorların Putin'i resmi konutunda bulunan özel bir yoğun bakım tesisinde bakım altında tuttukları iddia ediliyor.

Kanal ayrıca son dönemde tüm resmi toplantıların ve etkinliklerin başkanın eşi tarafından yürütüldüğünü söyledi. Akşamki olayla ilgili haberin ardından Putin'e yakın birkaç kişi birbirleriyle telefonla temasa geçti ve Rus diktatörün önümüzdeki günlerde ölmesi durumunda olası eylemler konusunda  istişarelerde bulunma konusunda anlaştılar.

İddiaları güçlendiren gelişmelerden biri Pazar akşamı Putin'in konvoyunun akşam geç saatlerde Rusya'nın merkezi olan Kremlin'e doğru açıklanamayan bir şekilde hızlıca hareket ettiği görüntülerin ortaya çıkmasıydı. Putin, normalde Moskova'nın dışında ikamet ediyor ve Kremlin'deki hükümet binasında olmadığı biliniyor.

Kanalın, Viktor Mihayloviç adıyla bilinen eski bir Kremlin korgenerali tarafından yönetildiği iddia ediliyor.

putin kalp krizi putin zehirlenme rusya putin