'Putin Kanser Tedavisi Gördü, Suikast Girişimi Atlattı'

TAKİP ET

ABD istihbarat raporunda, eli kanlı Rus diktatörü Putin'in, Nisan ayında kanser tedavisi gördüğü, Mart ayında da suikast girişimi atlattığı yer aldı.

Mayıs ayı sonunda Biden yönetimine sunulan "4. kapsamlı değerlendirme" raporundan sonra eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin'in sağlık durumu tartışma konusu oldu. ,

Newsweek'e konuşan üç ABD'li yetkili, rapora göre eli kanlı Rus diktatörü Putin'in Nisan ayında ilerlemiş kanser için tedavi gördüğünü belirtti.

Yetkililer, aynı raporda Rus diktatörü Putin'e Mart ayında suikast girişiminde bulunulduğunun da doğrulandığını açıkladı.

Yetkiler, bu olaylardan sonra Rus diktatörü Putin'in giderek paranoyaklaştığını ve bunun Ukrayna'daki durumu daha da öngörülemez yaptığını belirtti. 

Kaynaklardan biri, "Putin iktidara güçlü bir şekilde tutunmaya devam ediyor ama artık koltuğa hakimiyeti garanti değil. Kremlin'in içinde herkes onun döneminde hiç yaşanmamış seviyede daha iyi bir yerelere gelmeye çalışıyor. Sonun yakın olduğunu seziyorlar" dedi.

Üç kaynak da Putin artık daha izole bir hayat yaşadığı için ABD'nin Rus liderin durumu ve sağlığını değerlendirmekte artık daha da zorlandığını vurguladı.

putin rusya putine suikast putin kanser mi abd istihbarat raporu