Putin Karşıtı İşadamı Washington'da Ölü Bulundu

TAKİP ET

Rus muhalif siyasetçi Navany'e destek veren isimlerden Letonyalı-ABD'li işadamı Dan Rapoport Washington'da ölü bulundu.

1990'larda Rusya'da zengin olan ve Moskova'da da lüks bir gece kulübü kuran Letonyalı-ABD'li işadamı Dan Rapoport Washington'da ölü bulundu. Rapoport, Rus muhalif siyasetçi Navalny'e verdiği destekle biliniyordu.

Polis, Washington'da bir apartmanın dışında ölü bulunan 52 yaşındaki Dan Rapoport'un ölümünü araştırdıklarını ve herhangi bir suç belirtisi bulamadıklarını açıkladı.

Polisin raporuna göre Rapoport'un cesedi bulunduğunda yanında kırık bir cep telefonu ve şahsi eşyalarıyla birlikte 2 bin 620 dolar nakit para vardı.

Şüpheli Ölüm

RFE'a konuşan Polis Sözcüsü Brianna Burch, Rapoport'la birlikte kimsenin görülmediğini ve herhangi bir tanık olmadığını söyledi. Ayrıca herhangi bir intihar notuna da ulaşılmadı. Parmak arası terliklerle bulunan Rapoport'un önünde bulunduğu apartmanda yaşayıp yaşamadığı henüz netlik kazanmadı.

Rapoport'a otopsi işlemi yapıldı ancak sonuçlara ilişkin de bir bilgi paylaşılmadı. Rapoport'un Ukraynalı eşi Alonya ise sadece ölümü doğrulamakla ve bir soruşturma başlatıldığını açıklamakla yetindi.

Rapoport, Rus diktatörü Vladimir Putin'e yönelik eleştirileriyle biliniyordu. 2012'de Rusya'da Putin rejimine karşı düzenlenen protestoların ardından ABD'ye taşınan Rapoport 2016 yılında Kiev'e taşınmıştı.

navalny destekçisi işadamı washington ölü bulundu rus putin karşıtı dan rapoport