Putin: Moskova Nükleer Silahsızlanma İçin Diyaloga Hazır

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, nükleer silahsızlanma için diyaloga hazır olduklarını söyledi.

Reuters'ın haberine göre Rus diktatörü Vladimir Putin, kısa süre önce Belarus diktatörü Aleksander Lukaşenko ile buluştuğu St. Petersburg'da düzenlenen bir hukuk forumunda yaptığı konuşmada, Moskova'nın stratejik istikrar ve nükleer silahların yayılmasını önleme konusunda diyaloga açık olduğunu söyledi.

Putin geçtiğimiz günlerde aynı kentte buluştuğu Belarus diktatörü Lukaşenko'ya, Belarus'a nükleer silah gönderme sözü vermişti.

Rus Diktatörü Putin, Belarus'a Nükleer Füze Gönderme Sözü Verdi


Ukrayna'yı işgal eden Rusya ve ABD arasındaki nükleer silahlar konusundaki iletişim korundu. Yaklaşık 11 bin nükleer silaha sahip olan iki ülke, dünyanın en büyük nükleer güçleri.

Putin konuşmasında "Rusya, stratejik istikrarın sağlanması, kitle imha silahları için yayılmayı önleme rejimlerinin korunması ve silah kontrolü alanındaki durumun iyileştirilmesi konularında diyaloğa açıktır" ifadelerini kullandı.

Bunun için "özenli ortak çalışma" gerektiğini belirten Putin, bu çalışmaların "bugün Donbass'ta olanların" tekrarlanmasını önlemeye yönelik olacağını söyledi. Moskova'nın Donbass bölgesindeki Rusları Ukrayna'nın zulmünden korumak için Ukrayna'yı işgal ettiklerine yönelik bildik Rus savlarını yineleyen Putin, Ukrayna'yı "insanlığa karşı suçlar" işlemekle suçladı. 

PUTİN rutin moskova nükleer silahsızlanma için diyaloga hazır ukrayna