Putin Muhaliflerine Polis Tarafından İşkence Uygulandı

TAKİP ET

Rusya'da devlet başkanı Putin'e yönelik protestolar sürerken binlerce eylemci gözaltına alındı.

Putin muhaliflerlerine uygulanan şiddet görüntüleri ortaya çıktı.

''Putin'in İşkence Odaları" İddiası

 

İngiltere merkezli The Sun gazetesine konuşan sivil toplum kuruluşları, kurbanların cerrahi aletlerle yaralandığı, çekiçle dövüldüğü ve elektrik şokuna uğradığı "İşkence zindanlarının" Putin'in desteklediği paralı askerler tarafından yönetildiğini iddia etmişti.

Bu merkezlerde özellikle Ukraynalı muhaliflerin tutulduğu, Rusya destekli olduğu iddia edilen paralı askerler tarafından esir tutulanlar için gizli hapishane olarak kullanılan rutubetli bodrumlar olduğu söylenmişti.

 

Kurbanlarına çeşitli işkenceler uygulayan Putin destekli ''Manyak'' olarak anılan kişi tarafından yönetildiği iddia edilen işkence zindanlarının fotoğrafları paylaşıldı. Mahkumların cinsel organlarına elektrik kablolarıyla şok verildiği, kırılıncaya kadar parmaklarının büküldüğü veya eski boksörler tarafından dövüldüğü iddia edilmişti ve bazı mahkumlar çıplak bırakılıp tahta paletler üzerinde uyumaya bırakılırken, çığlık seslerinin hapishanelerdeki hoparlörlerden dinletildiği eklenmişti.

Gazete bu korkunç insan hakları ihlallerinin doğrudan Rusya rejimi tarafından düzenlendiğini gösteren hiçbir kanıt olmadığını vurgulamıştı.

rusya putin işkence polis gözaltı protesto işkence odaları