Putin: Navalny Ölsün İsteseydik Berlin'e Tedavi Olmaya Gidemezdi

TAKİP ET

Rus Devlet Başkanı Putin, muhalif lider Navalny'nin zehirlendikten sonra ülke dışına çıkmasına bizzat kendisinin yardımcı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'nin Ağustos ayında Sovyet tarzı bir kimyasal silahla zehirlenmesinin ardından, muhalif lideri kendisinin zehirlediği iddialarını reddederek tedavi için Almanya'ya tahliyesine şahsen yardımcı olduğunu söyledi.

Navalny'nin açıklamalarında Putin tarafından zehirlendiğinin kesinleştiğini söylemesinin ardından bir televizyon kanalında konuşan Putin, Rus yetkililer eğer Navalny'nin ölmesini istemiş olsaydı; 44 yaşındaki siyasetçinin Berlin'e uçmasına izin vermeyeceklerini ve böyle bir zehirlenmeden kurtulamayacağını ifade etti.

Moskova'daki Valday Tartışma Kulübü toplantısındaki konuşmasında da Navalny'nin zehirlenmesine yer veren Putin, Rus savcılarından Navalny'ye karısının temyiz başvurusu üzerine ülkeyi terk etme yetkisi vermelerini istediğini söyledi. Putin, "Navalny aleyhine adli soruşturma ve ceza davasıyla ilgili olarak kendisine seyahat kısıtlamaları vardı. Ama yine de Başsavcılığın buna izin vermesini istedim ve o da Almanya'ya tedavi olmaya gitti" şeklinde konuştu.

vladimir putin aleksey navalny zehirlenme sonrası konuştur navalnynin ülkeden çıkmasına ben yardım ettim dedi valday kulübü toplantısı valday görüşmeleri rusya almanya novichock putin zehirleme iddialarını reddetti