Putin: Türk Askerinin Sahada Bulunması Ermenileri Tahrik Eder

TAKİP ET

Putin, Türkiye'nin ateşkesi denetlemek üzere asker göndermemeyi kabul ettiğini belirterek "Türk askerinin sahada olması Ermenileri tahrik eder" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 24 kanalına verdiği röportajda Türkiye'nin ateşkesi denetlemek üzere asker göndermemeyi kabul ettiğini söyledi. Türk askerinin sahada bulunmasının Ermenistan'ı tahrik edeceğini söyleyen Putin, bu durumun anlaşmanın bozulması için zemin hazırlayacağını ifade etti.

Röportajda, Ermenistan'ın kendini yalnız hissetmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Putin, "Rusya anlaşma kapsamında yapması gereken tüm sorumluluklarını yerine getirmiştir. Ermenistan terk edilmiş ya da unutulmuş hissetmedi, bunun böyle olmaması için Rusya elinden geleni yaptı" ifadelerini kullandı. 

Putin, Azerbaycan içinde oluşturulacak ortak merkezden durumu Türk askeriyle birlikte takip edeceklerini hatırlatarak bunun yerini Azerbaycan'ın belirleyeceğini kaydetti. Türk askerinin sahada bulunup bulunmayacağı konusuna ise "Türk askerinin temas hattında yer alması Ermeni tarafını tahrik eder ve anlaşmanın bozulması için zemin hazırlar. Türkiye, ateşkesi sahada denetlemek üzere askerini göndermemeyi kabul etti" şeklinde cevap verdi.

putin karabağ ateşkes türkiye türk askeri ermenistan tahrik gözlem