Putin, Ukrayna'yı İşgal Eden Ork Ordusunun Başına Yeni Bir General Getirdi

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın Güney Ordusu'nun başına Alexander Dvornikov'u getirdiği belirtiliyor.

Rusya'nın saatler içerisinde Kiev'i ele geçirerek bitirme umuduyla başlattığı savaşın 46. gününde Rus ordusunda dikkat çekici bir görev değişikliği yapıldığı öne sürüldü.

CNN'in ABD'li ve Avrupalı yetkililerden aktardığına göre Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın Güney Ordusu'nun başına General Alexander Dvornikov getirildi. Yani savaşın yönetimi Dvornikov'a verildi.

Savaş Donbass'ta Yoğunlaşabilir

Bir yetkili Dvornikov'un göreve getirilmesine ilişkin "Bu görev değişimi Rusya’nın savaşın gidişatının kötü olduğunu bildiğini gösteriyor. Bazı şeyleri farklı yapmaları gerekiyor" dedi.

Yapılan görev değişikliğiyle savaşın Donbass bölgesinde yoğunlaşması ve tüm Ukrayna'yı hedef alan saldırıların yerini yalnızca bu bölgede ilerlemeyi hedefleyen bir yöntem izlenmesi öngörülüyor. 

Halep'i Bombalamıştı

Dvornikov, Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği operasyonu yöneten isimdi. Dvornikov yönetimindeki Rus askerleri 2016 yılında Halep'te yoğun sivil bölgeleri bombalamış ve şehir Esad yönetimi tarafından ele geçirilmişti. 

Kramatorsk Saldırısı

Dvornikov'un Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk tren garına yapılan ve aralarında çocukların da bulunduğu birçok sivilin hayatını kaybettiği saldırının da emrini veren isim olduğu iddia ediliyor. 

Kramatorsk Saldırısı Sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan Ateşkes Çağrısı

vladimir putin ukrayna işgal eden ork ordusunun başına yeni bir general getirildi alexander dvornikov halep kramatorsk