Putin'in Doğum Gününde LGBT Bayrağı Asan Aktivistlere Para Cezası Verildi

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Putin'in doğum günü olan 7 Ekim tarihinde kamu binalarına LGBT bayrağı asan 2 Pussy Riot aktivistine para cezası verildi.

Pussy Riot üyeleri, kendi ifadeleriyle Rusya'daki 'sevgi ve özgürlük eksikliğinin' sembolü olarak 7 Ekim'de LGBT hareketiyle bağlantılı gökkuşağı bayraklarını Rus Anayasa Mahkemesi, istihbarat ajansı Federal Güvenlik Servisi gibi binaların üzerine asmıştı.

Putin'e doğum günü hediyesi olarak bayrakların asıldığını ifade eden grup, taleplerinde Putin'e Çeçenistan'da eşcinsellerin öldürülmesi ve kaçırılmasıyla ilgili soruşturma başlatma, eşcinsel evlilikleri yasallaştırma ve ayrımcı yasaları kaldırma çağrısı yapmıştı.

Moskova mahkemesi, Pussy Riot üyesi Maria Alyokhina ve Veronika Nikulshina'ya eylemdeki rolleri nedeniyle 15 bin ruble (1496 Türk Lirası) ve 10 bin ruble (997 Türk Lirası) para cezası verdi.

Aktivistlerin avukatı Sergei Telnov ise karara itiraz edeceklerini ve kabul edilmemesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

vladimir putin lgbti doğum günü hediyesi aktivistlere para cezası verildi rusya dünya haberleri vladimir putin doğum günü hediyesi lgbti bayrakları kamu binalarında lgbti bayrakları çeçenistan eşcinsel evlilik