Putin'in Korkulu Rüyası Rus Muhalif Lider Navalny Hapis Cezası Aldı

TAKİP ET

Putin'in korkulu rüyası Rus muhalif lider Alexei Navalny, Moskova'da çıkarıldığı mahkemede 3.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in korkulu rüyası, Rusya'da birçok destekçisi olan Aleksey Navalny hapis cezasını çarptırıldı. Geçtiğimiz ay Rusya'nın birçok şehrinde Navalni lehine protestolar düzenlenmişti.

Almanya'daki tedavisinin ardından Rusya'ya döndükten sonra tutuklanan Rus muhalif lider Aleksey Navalny , ertelenen hapis cezasının tamamlanması için Moskova Simonov Bölge Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Görülen duruşmada savcı, daha önce karar verilen 3.5 yıllık hapis cezasının Navalny'nin denetimli serbestlik kurallarına uymadığı gerekçesiyle uygulanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise savcının talebini kabul ederek, Navalni'nin 3.5 yıllık hapis cezasını onadı. Mahkeme kararına göre, Navalny'nin 10 aylık ev hapsi cezası düşülerek 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Navalny , duruşma sırasında kendi bölümünde otururken elindeki kalem ve kağıt ile "Putin'in Sarayı" yazdı ve saray resmi olan kağıdı mahkemedekilere gösterdi.

Mahkemenin ardından Navalny, tekrardan geçici olarak tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi. Duruşmadan sonra adliyeden ayrılan Navalny'nin avukatları kısa bir açıklama yaparak, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirtti. İtiraz dilekçesinin yarın teslim edileceğini açıkladı.

rusya rusya olaylar rusya gösteriler rusya protesto protesto eylem rusya eylem gösteri navalni navalni protestoları rusya karıştı abd rusya nota protesto notası nota verdi navalni olayları rusya protesto abd r