Putin'in Zehirlediği Navalny: İyileşir İyileşmez Ülkeme Dönmek İstiyorum

TAKİP ET

İçtiği çaydan zehirlenip Berlin'de tedavi gören Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin Alman savcıya, iyileşir iyileşmez ülkesine dönmek istediğini söylediği öğrenildi.

Navalny'nin Alman savcıyla görüşmesini aktaran bir güvenlik yetkilisi uzun süre komada kalan Rus muhalif liderin şu anda bilincinin açık ve şuurunun da yerinde olduğu bilgisini paylaştı. Navalny, Alman savcıya, soruşturma kapsamında Rus makamlarıyla iş birliği yapmayı istemediğini, iyileşir iyileşmez de ülkesine dönmek istediğini söyledi. New York Times'ın haberine göre Kremlin karşıtı Rus muhalif lider durumun farkında, neler yaşadığını ve nerede olduğunu biliyor. 

Alman hükümetinin test sonuçlarının İsveç ve Fransa'daki bağımsız laboratuvarlarda yapılan test sonuçlarıyla aynı sonucu verdiği ve Navalny'nin Noviçok isimli sinir gazıyla zehirlendiğinin teyit edildi. Her iki ülkeden gelen sonuçlar da Berlin'in verileriyle uyuştuğu için Aleksey Navalny'nin zehirlenmesinde Rus hükümetinin parmağının olduğuna dair açık kanıtlar sunduğu aktarıldı.

 

navalny aleksey navalny navany konuşmaya başladı rusya muhalif lider konuştu vladimir putin putin zehirledi ölmedi iyileşince ülkeme dönmek istiyorum dedi alman savcıyla görüştü rus hükumetiyle işbirliği yapmak istem