Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan, Kılıçdaroğlu'nun Giresun Mitingine Katıldı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Giresun'da bir miting düzenledi. Mitinge katılanlar arasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan da vardı. Kılıçdaroğlu, Vatan'ın adalet arayışını ve kızının ölümünün aydınlatılması talebini dinledi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Giresun’da bir miting gerçekleştirdi. Mitinge yağmurlu havaya rağmen binlerce yurttaş katıldı.

Vatan: Kemal Bey adalet arayan ailelerin sorunlarını biliyor

Mitinge katılanlar arasında Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan da vardı. Vatan, kızının ölümünün aydınlatılması için yürüttüğü adalet mücadelesini ve Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu Kılıçdaroğlu ile paylaştı. Vatan, Kılıçdaroğlu’nun adalet arayan ailelerin sesi olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

"Kemal Bey zaten Türkiye’deki bütün adalet arayan ailelerin sorunlarını, neyle karşılaştıklarını, hepsini biliyor. O öyle bir insan ki çok vicdanlı ve bütün adalet arayan ailelere değer veren ve her şekliyle olayları her süreciyle takip eden, kendisi duyarlı bir ülkemize kazanabilecek Cumhurbaşkanımızdır. Rabia Naz’ımızın sürecinde benimle diyalogları oldu. Sinan Ateş’in ailesi. Şenyaşar ailesi ile bizzat gidip görüşmeler yaptı.”

Kılıçdaroğlu: Adalet isteyen herkesin yanındayız

Kılıçdaroğlu da Vatan’ın taleplerini dinledikten sonra kendisine teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Şaban Bey’in kızının ölümü hepimizi derinden üzdü. Bu olayın aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız. Adalet isteyen herkesin yanındayız. Bu ülkede adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Biz bu ülkeye adalet getirmek için yola çıktık. Biz bu ülkeye barış getirmek için yola çıktık. Biz bu ülkeye huzur getirmek için yola çıktık. Biz bu ülkeye demokrasi getirmek için yola çıktık. Biz bu ülkeye refah getirmek için yola çıktık. Biz bu ülkeye gelecek getirmek için yola çıktık"

rabia naz vatan cinayeti rabia naz vatan şaban vatan kemal kılıçdaroğlu giresun miting