Rabia Naz'ın Mezarına Yıkım Kararı

TAKİP ET

Giresun'un Ören ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Eren, Rabia Naz'ın mezarının da aralarında bulunan yaklaşık 30 mezarlığın yıkılmasına karar verdi.

Giresun'un Ören ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Eren, Rabia Naz’ın mezarının da aralarında bulunan yaklaşık 30 mezarlığın yıkılmasına karar verdi. 

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'ın görüştüğü Fen İşleri Dairesi yetkilisi, yıkım kararının Belediye Başkanı Eren tarafından alındığını ve işaretlemeyi bizzat kendisinin yaptığını belirtti.

Söz konusu olaya yönelik yaptığı açıklamada Vatan, "Daha önceki belediye yönetimi,  4 yıl önce alınan meclis kararı iptali olmasına rağmen alınan bu karar vicdansızlık" ifadelerini kullandı.

Şaban Vatan Twitter Üzerinde şu açıklamaları yaptı:

"Mezarlıklar kanunu ile ilgili Bilgisi olan sayın hukukçularımızdan Ricamız Ne yapmalıyız Bizleri bilgilendirin Lütfen

Rabia Nazımızın Ardından nisan 2019 Tarihinde bizzat belediyeye gittim aile Kapristanlığı olarak 30 yıldır belli olan tamiratini dahi yaptırdığımalanla ilgili ücretini ödeyerek Resmileştirmek istedim Gerek yok dediler Herkesin var o şekilde dediler Olsun siz ücreti alın dedim

Ücret Almamıza gerek yok kimsenin mezarlık alanına dokunulmaz dokunulmayacak dediler ... Bugün yaptık Kabul edilir değil . Ücretini belirlersin bizlerde uzerimize düşeni yaparak doğallığı bozulmadan Korumuş oluruz . Bu zihniyet mezar yıkmayı hizmet görmeye başladı"

 

rabia naz şaban vatan mezar yıkım giresun ören ilçesi mustafa eren