Radikal İslamcılık ve Teröre Meşruiyet Yaratmakla Suçlanan Sihamedi Türkiye'ye Sığınmak İstiyor

TAKİP ET

Fransa'da nefreti körüklemek, radikal İslam ve teröre meşruiyet sağlamakla suçlanarak kapatılan BarakaCity isimli kuruluşun başkanı, Türkiye'ye sığınmak istediğini açıkladı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de sosyal medya üzerinden Sihamedi'ye yanıt verdi.

Radikal İslamcı terör saldırılarının meydana geldiği Fransa'da terörle mücadele kapsamında Cheikh Yassine kolektifi, BarakaCity ve CCIF (Fransa'da İslamofobiye Karşı Kolektif) gibi yapıların feshedilmesi yönünde adımlar atıldı.

Adı geçen kurumlardan BarakaCity'ye dair açıklamada bulunan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan kararname ile hükumet tarafından radikal İslamcı hareketlerle ilişkileri ve terör eylemlerini meşrulaştırmak ve radikal İslam fikirlerini yaymakla suçlanan derneğin kapatılması yönünde karar alındığını söyledi.

Fransız hükumetinin bu adımı üzerine BarakaCity isimli derneğin başkanı Idriss Sihamedi, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Türkiye'den siyasi sığınma talep etti. Sihamedi, açıklamasında "Emmanuel Macron hükümetinin yalanlarının ardından, insani yardım ve insan hakları STK’larının kapatılmasıyla ben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kendim ve ekibim için resmen 'siyasi sığınma' talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Göç İdaresi'nden Jet Yanıt

Sihamedi'nin Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenmesinin hemen ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından söz konusu paylaşıma yanıt verildi. Genel Müdürlüğün yanıtında Sihamedi ve arkadaşlarının bilgileriyle beraber resmi iltica taleplerini iletmeleri halinde başvurularının değerlendirileceği ve sonrasında İstanbul Havalimanı'ndaki ilgili birimlerin bilgilendirileceği belirtildi.

Göç İdaresi'nin tavrı, Fransız sosyal medya kullanıcılarının 'teröre meşruiyet yaratmakla suçlanan' Sihamedi'ye gösterilen ilgiye tepki göstermesine neden oldu. 

Idriss Sihamedi fransa radikal islam göç idaresi genel müdürlüğü sığınma talebi mülteci siyasi mülteci barakacity islamofobi