'Radyo Programını Beğenmedim' Diyerek Radyo Programcısını Öldürdü

TAKİP ET

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden radyo programcısı Hazım Özsu'nun katili Özsu'yu radyo programını beğenmediği için öldürdüğünü söyledi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi’nde yaşayan radyo programcısı Hazım Özsu, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Zili çalındıktan sonra sokağa inen Özsu, katilin göğsünü hedef alıp açtığı ateş sonrasında hayatını kaybetti. Belinde taşıdığı silahla programcının evini basan fail ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçtı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde şüpheli şahsın sokağa birçok kez girip çıktığı ve keşif yaptığı görülürken, olay sonrası suç aletini beline koyduğu anlar ile kaçma anı kaydedildi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahelelerine rağmen kurtarılamayan radyo programcısı hayatını kaybetti.

Polisin araştırmaları sonucunda gözaltına alınan balık toptancısı Halil N., ifadesinde "Hazım Özsü, pandemi sürecinde program sunan N.K. arkadaşı ile birlikte yaptıkları radyo programını beğenmiyordum. Birkaç yanlış terimlerini duyunca radyoyu arayıp ikaz ettim. Ancak beni dikkate almayıp tekrarladılar. Daha sonra ev adresini öğrendim. Gözüm dönmüştü, zile basarak akrabalarına Hazım Özsü’nun arkadaşı olduğumu ve kapıya inmesini söyledim. Özsü, aşağıya indiğinde, ’Artık sesini kısıyorum’ diyerek belimden çıkardığım tabanca ile boğazına ateş ettim. Amacım ayağından vurmaktı, ancak bir anlık boşlukla silah boğazına hizalanarak ateş aldı. Pişmanım’’ dedi.

Şüpheli Halil N.’nin daha önceden taksirle adam yaralamak suçundan suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

bursa osmangazi radyo programı beğenmedim hazım özsu halil