'Radyoaktif Serpinti Tehlikesi' Mesajı Paniğe Sebep Oldu

TAKİP ET

Kırklareli'nde AFAD'ın vatandaşlara gönderdiği "Radyoaktif serpinti tehlikesi bulunmaktadır. Derhal sığınağa girin. Tehlike geçti haberi alıncaya kadar sığınaktan çıkmayın" mesajı halkta paniğe yol açtı.

Kırklareli'nde AFAD tarafından, vatandaşların cep telefonlarına, "Kırklareli ilinde radyoaktif serpinti tehlikesi bulunmaktadır. Derhal sığınağa girin. Tehlike geçti haberi alıncaya kadar sığınaktan çıkmayın" mesajı gönderildi.

Bu mesaj üzerine kent halkı paniğe kapıldı. AFAD'ın mesajı test için attığı öğrenildi. 

Test yayını kapsamında gün içerisinde belirli saatler arasında ikazların yapılacağı ve vatandaşların telefonuna benzer mesajların gönderileeği belirtildi.
 

Valilikten Açıklama


Kırklareli Valiliği'nden yapılan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 23-26 Kasım tarihleri arasında 10.00-12.00 ve 13.30-15.30 saat aralıklarında ikaz ve alarm sistemi saha denemesi yapılacaktır. Bu kapsamda belirtilen zaman dilimlerinde sirenler çaldırılarak ve sesli anonslar yapılarak, deneme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Vatandaşların endişe ve korkuya kapılmaması önemle rica olunur" denildi.

kırklareli afad radyoaktif serpinti mesaj panik halkta panik