Ramazan Yasaklarını Değerlendiren Akşener: Sizin Kongrelerdeki Keyfiniz Allah'ın Sofrasından Daha mı Kıymetliydi?

TAKİP ET

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

AKP kongrelerinin sona ermesinin hemen ardından gelen 'yasaklar' vatandaşların tepkisine yol açarken muhalefet sessiz kalmış, 'Ramazan yasakları' sosyal medyada gündem olmaktan öteye gidememişti.

Lebalep gerçekleştirilen kongrelerde salonlar tıklım tıklım dolarken, kongrelerden hemen sonra haftasonu yasakları gelmiş fakat teravih namazları tedbirler alınarak kılınmaya devam edilebilecek denmişti.

Virüsün yayılım şeklini kendi istekleri doğrultusunda değerlendirip, mantık çerçevesi dışında kalan tedbirler alan iktidar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından eleştirildi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, ''Kongrelerinize yasak getirecek bir durum yoktu da mübarek sofralarda mı aklınız başınıza geldi'' diyerek tepki gösterdi. Sözlerine, ''Bu fevkalade duyarlı arkadaşlara sormak istiyorum sizin lebalep kongrelerinizdeki keyfiniz Allah'ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Genel merkezimize gelen bir lokanta işletmecisi diyor ki her açılıp her kapanma 35 bin lira yazıyor. Aldığımız yiyecekleri ya dağıtmak ya vermek ya da çürürse atmak zorunda kalıyoruz. Ya siz ne vicdansız ne izansız adamlarsınız. Lokantalarda üç beş kişi bir araya geline salgın yayılıyor da binlerce kişiyi getirdiğiniz kongrelerinizde virüs tatile mi çıkıyordu? Yazıklar olsun size yazıklar solsun, bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun. Salgının başından beri kurallara uymakta hassasiyet gösteren milletimizin sağlığını göz göre göre tehlikeye atmaktan çekinmediniz, sonra binlerce korona elçisi ülkemizin dört bir yanına dağıldı ve sonuç ortada. Bu aymazlığız cezasını kim kesecek? Allah nasip edecek ve iktidara geleceğiz, biz keseceğiz" şeklinde devam eden Akşener, iktidarın mantık dışı ve vicdan yoksunu politikalarını eleştirdi.

 

meral akşener iyi parti grup toplantısı ramazan yasak allah keyif