Ramin Saedi'nin Avukatı, Ramin'in Açlık Grevinde Olmadığını İleri Süren Göç İdaresi Başkanlığı'nı Yalanladı: Eylem Devam Ediyor

TAKİP ET

İran'a gönderilme riski bulunan Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi açlık grevine başlamıştı. Ramin'in eyleminin gerçek olmadığını ileri süren Göç İdaresi Başkanlığı'na Ramin'in avukatında yalanlama geldi.

Tutuklu Türk milliyetçisi gazeteciler ile beraber yargılanan ve tahliye olan Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi'nin İran'a gönderilme tehlikesi sürüyor. 

İran'a gönderilmesi durumunda idam edilecek olan Ramin, süreç devam ederken hukuk'a aykırı olarak tutulduğu Pehlivanköy geri gönderme merkezinde açlık grevine başlamıştı.

İran'a Gönderilme Riski Bulunan Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi Açlık Grevine Başladı

Göç İdaresi Başkanlığı, Grev Yapmadığını İleri Sürdü

Göç İdaresi Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ramin'e kötü muamele yapılmadığını ve Ramin'in açlık grevinde olmadığını ileri sürdü.

Ramin'in Avukatından Yalanlama

Ajans Muhbir'in ulaştığı Ramin Saedi'nin avukatı Ufuk Doğan ise Göç İdaresi Başkanlığı'nın yapmış olduğu bu açıklamayı yalanladı ve hukuksuzluk giderilinceye kadar Ramin'in eylemini sürdüreceğini belirtti.

Ramin Saedi Göç İdaresi Başkanlığı Açlık Grevi Ufuk Doğan Yalanladı