Rasim Ozan Kütahyalı'dan Seçim Açıklaması: Kaos Olacağını Hepimiz Biliyoruz

TAKİP ET

Rasim Ozan Kütahyalı, AKP'nin iktidarı kaybediş sürecinde kaos olacağını iddia etti.

Rasim Ozan Kütahyalı, Adem Metan'ın YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda AKP'nin iktidarı kaybedeceği süreçte kaos olacağını söyledi.

Kütahyalı şu ifadeleri kullandı:

"Don’t Look Up’ta 6 ay sonra mahvolacak bir dünya var her şey ortada onu bile bir şenliğe çeviren bir Amerika portresi var ikiye ayrılmış bir ulus, biz de öyleyiz. Türkiye ile benzerliğiyse bizimde önümüzde 6 aylık bir süreç var en yakın 6 ay en uzak 12 aylık bir süreç. Başkanlık rejimine doğru giden bir Türkiye var, bölünmüş bir Türkiye var hatta belki üçüncü tarafı da var. Bunu ilk Nagehan dile getirdi.  Burada bir kaos olacağını hepimiz biliyoruz. Konuştuğunda AKP'lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, DEVA’lısı, Geleceklisi HDP’lisi normal bir süreç yaşanmayacağını biliyor. Doğru mu kardeşim? Bir şey olacak. Normal bir seçim oldu, hadi sonucu hayırlı olsun diye bir şey olmayacak. Böyle bir dönem yok. Mesela 2011 seçiminde AKP'nin kazanması askeri vesayetin çöküşü demekti. Ama tabi AKP'nin galip geleceği belliydi, biz garantiye almak için yapıyorduk. 14-15 seçimlerinde FETÖ'nün yıkılışı önemliydi ama orada da AKP'nin alacağı belliydi. 15 Temmuz'la birlikte tamamen çöktü. Şimdi öyle bir durum yok.  Konuşuyorsun, herkes ortalık karışacak diyor. Ortalık karışacak demek bilmem kaç bin kişinin ölmesi demek fark etmez bir kişi bile ölse böyle olmamalı.

Burada bir kaos olacağını hepimiz biliyoruz. Geliyor gelmekte olan! Gelmekte olan kaos. Muhalefet öyle bir havaya girmiş durumda ki hükümetler, kabineler yapıyorlar. CHP'nin iki tane ağır topu geçen yemekte bana söyledi,  İçişleri Bakanı kim olacak diye kavga ediyorlar. Süleyman Soylu'yu indirdiler, muhtemelen hapse de attılar kafalarında, İçişleri Bakanlığı yapacak. Eski paşalardan biri geliyor 'Ben Milli Savunma Bakanı olayım' diyor. Konuştuğunda AKP'lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, DEVA’lısı, HDP’lisi normal bir süreç yaşanmayacağını biliyor. Normal bir seçim olsun hadi sonucu hayırlı olsun diye bir şey olmayacak. Ortalık karışacak demek bilmem kaç bin kişinin ölmesi demek fark etmez bir kişi bile ölse böyle olmamalı. Sembolik bir cumhurbaşkanlığı ve parlamenter başbakanlık hükümetinde partiler uzlaşsa böyle bir ihtimal ortadan kalkıyor kardeşim. Kan akma ihtimali, kaos ihtimali stres ortadan kalkıyor ama orada ne devreye giriyor aynı Don’t Look Up’taki gibi. Orada ne vardı komedi vardı ama bizde trajedi olacak diye endişe ediyoruz. Ne muhalefet ne iktidar kendimizi kandırmayalım. Burada olaylar çok sert olacak net. Kimse kendini kandırmasın.

Parlamenter sistem gitsin, Recep Tayyip Erdoğan gitsin, Hakan Fidan, Hulusi Akar, Süleyman Soylu gitsin, Devlet Bahçeli gitsin demek bir ihtilal arzusudur bu bir ihtilal arzusudur yani sandık yoluyla da ihtilal olabilir. İhtilal derken sert bir değişim ile de toplu tasfiye ile de olabilir. Geçen bir tivit gördüm: Halk seçimle Silivri'nin yeni sakinlerini belirleyecek diyor. Kim kazanırsa o yönetecek, kaybeden Silivri'ye gidecek. Kaba bir mesaj değil mi? Ama Türkiye gerçeğinde yanlış bir mesaj değil. Kimse kendini kandırmasın.

Bunlar risk, herkes bundan tedirgin. Don’t Look Up filmini bütün siyasiler izlesin, kimse kendini kandırmasın cisim yaklaşıyor bizim mesuliyetimiz bunu söylemek, kimsenin kendini aldatmamasını sağlamak. Her ne olursa olsun biz ‘’ İktidar ’’ olalım düşüncesi her iki taraf için de sağlıklı değil. Şu an Türkiye’de olması gereken Partilerin oturması, gerçekten sembolik 0 yetkili bir Cumhurbaşkanı sembolik. Arkasından güçlü bir hükümet ama eskide olduğu gibi değil yepyeni bir parlamenter sistem diyebiliriz. Bu noktada bile Konda’nın araştırma sonuçlarında 33.5’lik bir karşılığı var mevcut hükümetin, çok güçlü bir hükümet bu Tayyip Erdoğan’ın Türkiye siyasi tarihindeki istisnasıdır. Bugün rejim isterse Putin gibi bir sistem kurar. Ama biz demokratik rejimin devam etmesini isteriz Rusya’da demokratiklik yok."

rasim ozan kütahyalı seçim kaos