Ravza Kavakçı Kendini Savundu: Bütün Çalışanlar Gibi Başvurdum

TAKİP ET

İBB'den 2 milyon 160 bin lira burs aldığı ortaya çıkan AKP'li Ravza Kavakçı, kendisini savundu.

AKP'li Ravza Kavakçı'nın "2008 yılında İBB bünyesinde çalışan personele İBB yönetimi tarafından çalışanlardan uygun şartları taşıyanlara burslu olarak yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapma imkânı verileceği duyurusu yapıldı. (…) Nihayetinde, uygun adaylarla yapılan mülakatın ardından yurtdışı eğitimi için burs almaya hak kazanan 39 kişi arasında bulundum" açıklamasının ardından harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya ve AKP'li Rabia Kalender İlhan'ın İBB'den milyonlarca lira "burs" aldığını ortaya çıkarmıştı. 

İBB'nin AKP'li Kavakçı'nın ABD Eğitimi İçin Yaptığı Harcama Ortaya Çıktı


Denetleme sonucunda Teftiş Kurulu Başkanı Abbas Yaşar'ın imzasıyla hazırlanan 30 Kasım 2021 tarihli ve İBB-297/11 sayılı raporda o dönemki adıyla Fatma Betül Sayan Boyacı'ya yani Fatma Betül Sayan Kaya'ya yurt dışı yüksek lisans eğitim sözleşmesi kapsamında İSBANK AŞ tarafından toplamda 85 bin 791 dolar ve 20 bin 289 lira ödendiği ortaya çıkmıştı. 

Betül Sayan Kaya'nın İBB'nin Binlerce Dolarıyla ABD'de Eğitim Aldığı Ortaya Çıktı


Ayrıca AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan'ın Büyükşehir Belediyesinden aldığı 128 bin euro, 123 bin lira ve 9 bin dolar ödenek alarak yüksek lisans eğitimi için yurt dışına gittiğini ortaya çıkmıştı.
  İBB'den 2 milyon 161 bin 291 lira alan Ravza Kavakçı TBMM'de yaptığı açıklamada "Çalışıp burs almanın, bursun neticesinde doktora yapmanın kanun dışı olduğunu, usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. Usulsüzlük neresinde onu da bilmiyorum. Bütün çalışanlar gibi ben de başvurdum, kabulümü aldım, doktoramı tamamladım. 4 üzerinden 4'le tamamladım" ifadelerini kullandı.

ravza kavakçı akp ibb yolsuzluk usulsüzlük burs