Real Madrid Arda Güler'i Açıkladı: Türk Bayraklı ve Türkçe Paylaşım Yaptı

TAKİP ET

Real Madrid, genç yıldız Arda Güler'i kadrosuna kattığını sosyal medya hesabından duyurdu. Real Madrid, transfer duyurusunu Türk bayraklı ve Türkçe olarak yaptı.

Real Madrid, Fenerbahçe ve Türk Milli Takımında bu sezon göz dolduran bir performans sergileyerek, dünya devlerinin radarına giren genç yıldız Arda Güler'i kadrosuna kattığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Real Madrid, genç yıldızı açıkladığı paylaşımlarında Türkçe ifadeler ve Türk bayrağı kullandı.

Arda Güler transferi için bir süredir İspanya'nın iki dev kulübü Real Marid ve Barcelona yarışıyordu. Tercihini Real Madrid'den yana kullanan Arda Güler, İspanyol ekibiyle 6 yıllık sözleşme imzaladı. 

 

Dünya devi Real Madrid, Arda Güler transferinin duyurulmasına kısa bir süre kala sosyal medya hesabından Türkçe olarak ''Yükleniyor...''  paylaşımı yaptı.

Real Madrid, ''Yükleniyor...''  paylaşımının ardından yaptığı transfer duyurusundan sonraki paylaşımında Arda Güler'in Türk Milli Takım formalı fotoğraflarını koyarak, Türk bayrağı ile ''Hoş geldin Arda''  ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'den KAP Duyurusu

Fenerbahçe, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Futbol A Takımı oyuncularımızdan Arda Güler'in, İspanya'nın Real Madrid CF kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

İkinci KAP bildirisinde ise, "Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. 

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir." 

Real Madrid'in Duyurusu

Dünya devi Real Madrid ‘Hoş geldin Arda’ başlıklı yapılan açıklamada, Fenerbahçe ile Arda Güler’in transferi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtilirken oyuncu ile 6 yıllık sözleşme imzalanacağı ifade edildi.

Yarın sabah saatlerinde sağlık kontrollerinden geçecek olan Arda Güler için yarın TSİ 13.00’te imza töreni düzenlenecek.

 

Fenerbahçe arda güler Real Madrid transfer