Recep Tayyip Erdoğan'a 'Sürtük' Davası

TAKİP ET

Vatandaşlara "sürtük" diyen Recep Tayyip Erdoğan'a tazminat davası açıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Gezi protestocularına "sürtük" ve "çürük" demiş, Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde içki içildiği yalanını yinelemiş, birkaç gün sonra daha da ileri giderek camilerin yakıldığını iddia etmişti. 

Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi

Erdoğan: Gezi Olaylarında Camilerimiz Yakıldı


Erdoğan'ın sözlerinin ardından gazeteci Tuğçe Tatari, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Erdoğan'a 5 bin liralık tazminat davası açtı.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre Tatari'nin avukatı Turgut Kazan'ın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde müvekkilesi Tuğçe Tatari'nin Gezi protestoları sırasında polis tarafından tartaklandığı, Tatari'ye şiddet uygulayan polisin İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ifade edildi.

Eylemler sırasında Akşam gazetesinde yazar olan Tatari'nin protestoları köşesine taşıdığı, Akşam gazetesinin iktidarın kontrolüne girmesinden sonra Tatari'nin işten çıkarıldığı belirtilerek "Gazeteye el konulduğunda, hükümetin görevlendirdiği yöneticiler tarafından Gezi'ci sayılan müvekkilemin, bu çirkin sözleri kişilik haklarına saldırı sayması gayet doğaldır, doğrudur, hakkıdır. . Dava konusu sözler küfürdür. Gezi'ye katılan her kadının kişilik haklarına saldırıdır" ifadelerine yer verildi.

Tuğçe Tatari'nin davayı kazanması halinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağı bildirildi.

recep tayyip erdoğan sürtük davası tuğçe tatari gezi eylemi protesto