Reddit Etkisi Sonrası Gümüş 7 Yılın Zirvesini Gördü

TAKİP ET

Reddit kullanıcılarının GameStop hisseleri sonrası gümüşe yönelmesiyle gümüşte yüzde 10 artış yaşanarak 7 yılın zirvesi görüldü.

Reddit kullancılarının GameStop hisselerine saldırması sonucu yaşanan borsa hareketlerinin ardından şimdi de gümüşte hareketlenmeler yaşanıyor. Reddit'te örgütlenen kullanıcıların gümüş piyasasına girmesiyle gümüş fiyatı son 7 yılın zirvesini gördü. 

Fazla talepten dolayı külçe ve sikke gümüş satış noktalarında artışlar yaşanırken Apmex gibi değerli metal üreticileri Asya piyasaları açılana kadar siparişleri işleme koyamayacaklarını belirtti. Gümüş kontratları, Reddit kullancılarının akımıyla birlikte geçen haftayı yüzde 6 yükselişle tamamlarken yıllık performansta altını ikiye katladı. 

Uzmanlara göre altın/gümüş rasyosu son birkaç yılın düşüğünde seyrederken emtia fiyatlarını yükseltmek için GameStop’ta olandan daha fazla bir çaba sarf edilmesi gerekiyor. Gümüş fiyatları yeni haftaya saat 11:12’te yüzde 11 yükselişle başlayarak ons başına 30,05 dolar seviyesinden işlem görüyor.

gümüş artış borsa reddit hareket yükseliş rekor altın ons