Reflü  Şikayetlerini Azaltan Doğal Yöntemler

TAKİP ET

Reflü şikayetlerini azaltan doğal yöntemler bu hastalığa sahip kişiler tarafından araştırılan ve merak edilen bir konu olarak görülmüştür.

Reflü şikayetlerini azaltan doğal yöntemler bu hastalığa sahip kişiler tarafından araştırılan ve merak edilen bir konu olarak görülmüştür. Reflü hastalığı, mide içindekilerin yani yenilip içilenlerin yemek borusundan geri dönerek ağızdan geri gelmesi ile oluşan bir sindirim sistemi hastalığı olarak geçmektedir. Yatıp kalkarken ya da eğilirken kişiye oldukça rahatsızlık hissi vermektedir. Dolayısıyla reflü hastaları Bu hastalığı tedavi ederken bir ilaç ile tedavi etmek yerine doğal yöntemlerden çözüm beklemektedir. Doğal yöntemlerle tedavi olmak için öncelikli olarak bu besinlerin dikkatli ve doktor gözetiminde kullanıldığı bilinmelidir. Bu sebeple doğal yöntemler çoğu kişiyle iyi gelen yöntemler olarak geçse de bazı kişilerde alerjik reaksiyona veya ters bir etkiye sebep olabilir. Verilen önerilere ve doğal yöntemlere geçmeden önce doktor gözetiminde kullanılan daha sağlıklı olacağını belirtmekte yarar olmaktadır.

Reflü Tedavisinde Evde Uygulanacak Doğal Yöntemler

Reflü hastaları tedavisi evde uygulanacak yöntemlerden elma sirkesini kullanmak olacaktır. Elma sirkesi etki olarak ve reflü tedavisi için sindirimi kolaylaştırmasıyla ve bileşeninde asit olmasından dolayı mide asidine dengelemesi ile bilinir. Elma sirkesini kullanmak için bir bardak ılık suyun içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesini ekleyin. Sonrasında Bu karışımı her öğün öncesi yarım saat önce içmeye Özen gösterin. Bu karışımı sadece birkaç hafta içi bırakarak değil birkaç ay içerek reflünün neredeyse ortadan kalktığını göreceksiniz. Ek olarak mide ekşimesi veya yanması gibi sorunlara da iyi gelmektedir. 

Reflü İçin Etkili Olan Şeyler

Bir diğer iyi gelecek yöntem ise karbonattır. Karbonat mide ekşimelerinde anında ve hızlı bir rahatlamasını sağlayarak doğal anti asit vazifesi görmektedir. Bir çay bardağının içine bir çay kaşığı karbonatı ekleyin. Reflüyü doğrudan kesecek yöntem olarak fayda ettiğiniz göreceksiniz. Ancak tansiyon sorunu olan kişilerin doktor gözetiminde kullanmasında yarar vardır. Karbonat bir tuz çeşidi olduğu için tansiyon hastalarına veya vücudunda fazla tuz bulunan kişilere iyi gelmeyecektir. Dolayısıyla kullanacak olan kişilerin dikkatli ve dozunda kullanılmasında yarar vardır. Ayrıca bu yöntem uzun süre kullanılan bir yöntem olmamalıdır. 

Reflü Geçirmek İçin Yapılması Gerekenler

Reflüyü geçirmek için aloe vera kullanarak anti-inflamatuar özelliğiyle, reflüden kaynaklı olan rahatsızlığı dengelemek için kullanılan etkili bir yöntemdir. Kullanım olarak yemekten 20 dakika önce bir çay bardağına oldukça az bir miktar ekleyerek içilmelidir. Her besinde olduğu gibi dikkat ederek kullanmakta yarar vardır. Kimisine yarayan yöntemler bir başkasına hiç iyi gelmeyerek oldukça farklı sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla istenmeyen sonuçların doğmaması için dikkatli bir şekilde kullanarak bir doktora sormakta fayda bulunmaktadır. 

Reflüye İyi Gelen Sakız Çiğneme Yöntemi

Reflüye iyi gelen bir diğer yöntemlerden biri olan sakız çiğnemek olarak geçmektedir. Sakız çiğnemin yemeklerden yarım saat önce tercih ederek oldukça kısa bir süre içerisinde reflünüzün azaldığını göreceksiniz. Reflüye bağlı olarak mide yanması gibi şikayetlerinde oldukça aza ineceği de bu yöntem sayesinde bilinmektedir. 

Reflü İçin İyi Gelecek Pratik Yöntemler

Öncelikli olarak reflüyü geçirmek için yukarıda bahsedilen yöntemlerden herhangi birini seçmelisiniz. Birden fazla besini aynı anda kullanmaya çalışmak oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla bir yöntemi belirledikten sonra o besine karşı bir alerji veya başka bir rahatsızlığı tetiklemeyeceğinden emin olduktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz yöntem sonucu oldukça kısa bir süre içerisinde bu yöntemin sonuç verdiğini ve evde yapılabilecek yöntemler olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Reflü şikayetlerini azaltan doğal yöntemler sayesinde oldukça basit ve pratik bir yöntem olarak görülmüştür.
 

reflü reflüyü azaltan doğal yöntemler reflü nasıl geçer reflüye ne iyi gelir karbonat reflüyü keser mi reflü sakızı