Reflü ve Gastrit Hastaları Dikkat: Mideye İyi Gelen, Rahatlatan Besinler

TAKİP ET

Reflü ve gastrit günümüz dünyasının en yaygın hastalıklarından biri haline geldi.

Reflü ve Gastrit Hastaları Dikkat: Kötü Gelen, Rahatsız Eden Besinler

Kızartmalar, sigara, gazlı içecekler, alkol, fast food, düzgün beslenememe, düzenli beslenememe, iş stresi, günlük hayatımızdaki stres bu iki hastalığın da en büyük sebebidir. Bu iki hastalığı kısaca tanıyıp sonrasında iyi gelen besinleri tanıyalım.

Reflü

Reflü basit olarak midedeki asidin yemek borusuna doğru yukarı çıkmasıdır. Reflü ağrısının sebebi de bu asidin yemek borusuna verdiği zarardan dolayıdır.

Reflü Belirtileri

Reflü hastaları genellikle midede yanma ve ekşime şikayetinde bulunur. Göğüste ağrı, midede ağrı da yaygın bir belirtidir. Reflü hastalarında genellikle şişkinlik ve ağız kokusu şikayeti de bulunur.

Reflü hastalığınız olduğunu düşünüyorsanız internette çare aramak yerine doktora giderek tıbbi yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Tıbbi destek almışsanız rahatlatıcı besinlerle tedavinize yardımcı olabilirsiniz.

Reflüyü Rahatlatan İyi Gelen Besinler

Yemek yerken mideyi tam doldurmamak reflüyü rahatlatır. Liften zengin gıdalar, elma, muz, brokoli, havuç, taze fasulye, papatya çayı, patates, bulgur, yulaf ezmesi, kereviz, şeftali.

Gastrit

Gastrit basit olarak mide duvarının iltihaplanması manasına gelir, dikkat edilmezse mide kanserine kadar giden hastalıklara sebep olur.

Gastrit belirtileri

Mide yanması, şişkinlik, geğirme, midede ağrı, bulantı. Bu belirtiler bir çok hastalığın belirtisi olduğu için tavsiyemiz internette teşhis koymak yerine en yakın zamanda doktora gitmenizdir.

Gastriti Rahatlatan İyi Gelen Besinler

Az yağlı yiyecekler, Taze meyve sebzeler, Tavuk hindi eti yağsız göğüs kısmı, lifli gıdalar, elma, havuç, brokoli, taze fasülye, yoğurt.

reflü gastrit hastaları dikkat mide mideye iyi gelen rahatlatan