'Reis İmamoğlu'na Çok Kızdı, Derhal Kazmayı Vurun, Atatürk Havalimanını İyice Kullanılamaz Hale Getirin'

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanı İmamoğlu'na kızarak Atatürk Havalimanı'nı kullanılamaz hale getirme emri verdiği iddia edildi.

Cumhuriyet'teki köşesinde "Atatürk Havalimanı’nı bir yılda yıkın emri!" başlıklı bir yazı kaleme alan Mustafa Balbay, İmamoğlu'nun "2023’te iktidara geldiğimizde Atatürk Havalimanı’nı yeniden işletmeye açacağız..." sözü üzerine Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile arasında yaşanan polemiği hatırlattı. Karaismailoğlu'nun "Atatürk Havalimanı hikâyesi kapandı gitti. Orasının millet bahçesi olarak açılması için çalışmalar başladı" açıklaması üzerine İmamoğlu "Atatürk Havalimanı milletin vicdanında kapanmamıştır... Orada 30 milyar dolarlık yatırım var. Heba edemezsin" yanıtını vermişti.

"Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Bir Yıl İçinde Bitirilmeli"

İmamoğlu'nun açıklamasından 3 gün sonra, yani 1 Nisan'da Çevre Bakanlığının Toplu Konut İdaresi Başkanlığına bir yazı göndererek "Bilindiği üzere Atatürk Havalimanı ulusal ve uluslararası uçuşlara kapalı olup havalimanı faaliyetleri İstanbul Havalimanı’na taşınmıştır. Ekte sınırları gösterilen alanda millet bahçesi projesi ve uygulaması çalışması sürdürülmektedir... Söz konusu (millet bahçesi) alan atıl durumda kalarak güvenliği sağlanamaz hale gelmiştir. Bu alanın güvenliği sağlanamadığı için can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eder duruma gelmiş olup millet bahçesinin inşai uygulamasının yapılması ivedilik arz etmektedir. Bu çerçevede, millet bahçesi olarak yer seçimi uygun bulunan alanın kamu yararına bir an önce vatandaşların kullanımına sunulması gerekmektedir. Belirtilen nedenlerle söz konusu Atatürk Havalimanı millet bahçesinin yaklaşık bir yıl içerisinde inşai uygulamalarının yapılarak hizmete açılması önem arz etmektedir..." talimatı verdiğini aktaran Balbay, şu ifadeleri kullandı:

"Havalimanını İyice Kullanılamaz Hale Getirin"

"Resmi yazının ekinde bir de kroki var. Burada millet bahçesinin yer alacağı bölge gösterilmiş. Havalimanı pistinin çevresi özenle kırmızıya alınmış! Yani kalan pistin tümü bahçe olacak!

Bakan adına Mekânsal Planlama Genel Müdür Vekili Ahmet Baktaş imzalı yazının Türkçesi şu:

-Arkadaşlar, İmamoğlu rahat durmuyor. 2023’te Atatürk Havalimanı’nı işletmeye açacağız diyor. Reis buna çok kızdı. Derhal kazmayı vurun, havalimanını iyice kullanılamaz hale getirin..."

Balbay'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız

reis imamoğlu çok kızdı derhal kazmayı vurun atatürk havalimanı iyicev iyice kullanılamaz hale getirin