Reisi Gelir Gelmez Gerginlik Yanlısı Olduğunu Açık Etti

TAKİP ET

İran'ın faşist molla rejiminin düzenlediği seçim tiyatrosuyla cumhurbaşkanı olarak belirlenen Reisi, seçim sonrasındaki ilk basın toplantısını düzenledi.

Viyana'da süregelen nükleer anlaşma görüşmeleriyle ilgili konuşan Reisi, İran'ın balistik füze programının ve bölgeyi kaosa boğan milislere verilen desteklerin "müzakere edilemez" konular olduğunu söyledi.

ABD'ye İran'a uygulanan yaptırımları kaldırması yönünde çağrı yapan Reisi, Başkan Biden ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik soruya ise net bir "hayır" cevabı verdi. "ABD'ye taahhütlerini yerine getirme çağrısında bulunuyorum... Yaptırımlar tamamıyla kaldırılmalı ve kaldırıldığı Tahran tarafından teyit edilmelidir" diyen Reisi, nükleer müzakerelerin "konu dışına" çekilmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

İran tarihinde göreve gelmeden önce ABD yaptırımlarına uğrayan ilk cumhurbaşkanı olan Reisi'nin seçimleri kazandığının açıklanmasının hemen ardından Viyana'da süren nükleer anlaşma görüşmeleri askıya alındı.

İran'ın bölgesel yayılmacılığının süreceği sinyallerini veren Reisi, komşularla ilişkileri geliştirmek için çalışacağını belirtti.

Toplam oyların yüzde 30'unu alarak seçilen Reisi "katliam Ayetullahı" olarak anılıyor.

Reisi Gelir Gelmez Gerginlik Yanlısı Olduğunu Açık Etti