Rektör Yardımcısı Babadan Kızına Araştırma Görevliliği Jesti

TAKİP ET

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Arslantaş'ın kızı, Hukuk Fakültesinde açılan Araştırma Görevlisi kadrosuna sözlü sınavdan en yüksek puanı alarak seçildi.

Siyasetten akademiye kadar bütün kurumlarda torpil ve liyakatsız atamalara ilişkin iddialara her geçen gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Birçok üniversitede kişiye özel açılan veya adaletsiz yazılı ve sözlü sınavlarla istenmeyen öğrencilerin kadroyu hak etse de elendiği araştırma görevliliği için benzer bir süreç, bu kez de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)'nde yaşandı.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre ESOGÜ Hukuk Fakültesi'nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş’ın kızı İlayda İrem Arslantaş'ın Rektörlük tarafından çıkılan 25 Kasım tarihli ilanla açılan Araştırma Görevlisi kadrosuna seçilmesine ilişkin süreç şöyle işledi. 18 Aralık'ta tamamlanan ön değerlendirme sonucunda en yüksek ALES ve yabancı dil sınavı puanlarına sahip 10 aday, 22 Aralık'ta gerçekleşecek sözlü sınava katılmaya hak kazandı.

10 kişilik listede Rektör Yardımcısının kızı İrem Arslantaş, son sırada yer aldı. Buna karşı Arslantaş, sözlü sınavdan 95 alarak asil listeye seçilmiş oldu. Ön değerlendirme neticesinde Arslantaş'ın üstünde yer alan diğer 9 isim ise sözlü sınavda barajı dahi geçemedi ve böylelikle bir yedek aday dahi ortaya çıkmamış oldu.

araştırma görevlisi ali arslantaş aleyna arslantaş esogü eskişehir osmangazi üniversitesi hukuk fakültesi argör kadrosu torpil liyakatsızlık