Rektörden Skandal Paylaşım: Köpeği Saldırıya Kışkırtan Hareketlerimize Engel Olursak

TAKİP ET

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Tamer Dodurka "Köpeği saldırıya kışkırtan hareketlerimize engel olursak büyük olasılıkla problem yaşamayız." paylaşımı yaptı.

Türkiye, ciddi bir başıboş köpek sorunu yaşıyor. Birçok şehirde kontrolsüz şekilde çoğalan ve herhangi bir tedbir alınmayan başıboş köpekler çeşitli sorunlara neden oluyor. 

Sokaklarda adeta hakimiyet kuran ve çoğaldıkça daha da saldırgan hale gelen köpeklerin yanında beslenmesi yasak olan köpeklerin varlığı da ciddi sorunlara sebep olabiliyor.

Daha iki gün önce Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş, pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayıp ciddi şekilde yaralandı. Minik Asiye, Antalya'ya sevk edildi ve doku nakli ameliyatına girecek.

Köpek saldırılarında özellikle çocuklar ciddi şekilde yaralanırken İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Tamer Dodurka'dan skandal birr paylaşım geldi. 


"Köpeği Saldırıya Kışkırtan Hareketlerimize Engel Olursak"


Aynı zamanda "Veteriner İç Hastalıkları ve Psikoloji Uzmanı" olan Dodurka, "Köpeği saldırıya kışkırtan hareketlerimize engel olursak ayrıca herhangi bir saldırı durumunda ne yapacağımızı bilirsek büyük olasılıkla problem yaşamayız. " paylaşımında bulundu.

Dodurka'nın paylaşımı tepki çekerken, kullanıcılar 4 yaşındaki Asiye veya yolda sadece yürürken köpek saldırısına uğrayan birisi köpeği kışkırtacak ne yapmış olabilir diye sordu. Ayrıca kullanıcılar, 4 yaşındaki bir çocuk pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ne yapabilirdi diyerek Dodurka'ya tepki gösterdi. 

Bir rektörün, başıboş bir şekilde sürüleştiği zaman saldırganlaşan bir canlıya ilişkin "saldırıya kışkırtan hareketlerimize engel olursak"  diyerek köpek saldırıları için insanları suçlaması postmodern çılgınlığın geldiği boyutları gösterdi.

Pitbull Saldırısına Uğrayan Asiye Ateş'in Babasını İşten Kovdular



İstanbul'da Bir Hastane Başıboş Köpek Yuvası Oldu



Başıboş Köpekler Okuldan Dönen 9 Yaşındaki Çocuğa Böyle Saldırdı


 

başıboş köpek köpek köpek saldırısı köpekler tamer dodurka istanbul rumeli üniversitesi