Rende Belediyesi, Abdullah Öcalan'a Onursal Vatandaşlık Verdi

TAKİP ET

İtalya'da Cosenza Büyükşehir Belediyesine bağlı Rende Belediyesi, bölücü başı Abdullah Öcalan'a 'onursal vatandaşlık' verdi.

İtalya’da Cosenza Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Rende Belediyesi PKK lideri Abdullah Öcalan'a vatandaşlık verdi. Rende Belediye Meclisi, Öcalan’a onursal vatandaşlık verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Rende Belediye Başkanı Marcello Manna, Öcalan’a onursal vatandaşlık için lehte oy kullandığını belirterek, "Bu kararla insan haklarına verilen önemi vurgulamak istedik. Türkiye’de insan haklarının reddedildiğini vurgulamanın gerekli bir eylem olduğunu düşünüyoruz. Öcalan'ın önerdiği demokratik konfederalizm, eşitliğe ve etnik, din, kültür ve cinsiyet çeşitliliğinin tanınmasına dayanan alternatif bir toplum modelidir" dedi.

Belediye Meclisi Kültür Komitesi Üyesi Marta Petrusewicz ise Uluslararası Barış Bürosu’nun (IPB İtalya) 2016 yılında Öcalan’a "Barış Ödülü" verdiğini hatırlatarak, "Bu ödüllere layık görülmesi tesadüf değildir. Ortadoğu barış sürecinde kilit role sahip Öcalan, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin sembolüdür" şeklinde ifadeleriyle bebek katili Öcalan'ın 'barışçıl' bir yaklaşım sergilediğini iddia etti. 

Öcalan’ın 40 yıldan fazladır silahlı mücadelenin adil ve kalıcı barışa ulaşması için siyasal bir mücadele verdiğini söyleyen Petrusewicz, "22 yıldır İmralı adasındaki özel bir Türk hapishanesinde insanlık dışı koşullarda tecrit altında tutuluyor. İnsan hakkı ihlal ediliyor, hayatı sürekli tehlike altında, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi engeleniyor" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Lisa Sorrentino ise "Kürt halkı; varlığını inkar eden, köylerini bombalayan, binlerce insanını katleden, işkence eden Türk devleti tarafından yıllardır eziliyor" ifadelerini kullanarak gerçek dışı söylemlere imza attı.

İtalya'da Çok Sayıda Belediye PKK Lideri Öcalan'a Vatandaşlık Verdi

İtalya’da şimdiye kadar Palermo, Napoli, Palagonia, Reggio Emilia, Riace, Martano, Pinerolo, Castel de Giudice, Castel Bottaccio, Berceto, Cinquefrondi ve Fossalto Belediyeleri katil Öcalan'a onursal vatandaşlık verdi.

italya rende belediye abdullah apo öcalan vatandaşlık kürt türkiye