Rende Binası Gururla Sunar: TikTok Fenomenlerine AKP Propagandası Yaptırıyorlar

TAKİP ET

AKP, TikTok kullanıcılarının sayısının artması ve genç nüfusun bu platformda vakit geçirmesi nedeniyle, TikTok kullanıcılarına yönelik bir kampanya başlatmaya karar verdi.

Seçimlere 1,5 aydan az bir süre kala siyasi partiler propaganda çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle ilk defa oy kullanacak 6 milyon seçmenin oyuna talip olan partiler, sosyal medya platformlarında kampanyalarına önem veriyor.

Gün geçtikçe oyları eriyen AKP de yeni bir strateji ile TikTok kullananlara hitap etmek üzere harekete geçti.

 

AKP TikTok Kullanıcılarına Yönelik Yeni Strateji Belirledi

TikTok’ta yüksek takipçi sayılarına sahip olan Ece Ronay, Gamze Çelik ve İlayda Erkan gibi fenomenler; savunma sanayiindeki gelişmeler hakkında içerikler hazırlamaya başladı. Bu içeriklerde AKP’nin savunma sanayiinde yaptığı yatırımlar ve başarılar övülüyor. Fenomenlerin bu içerikleri için AKP’den para aldıkları iddia ediliyor.

Makyaj ve moda alanında ünlenen fenomenlerin savunma sanayii konusunda herhangi bir ilgilerinin veya yetkinliklerinin olmadığı düşünüldüğüne, ortaya çıkan içerikler gülünç karşılandı. Fenomenlerin savunma sanayii ile ilgili bilgileri doğru aktaramadıkları, yanlış terimler kullandıkları ve sadece ezberledikleri metinleri okudukları görüldü. Bu durum sosyal medyada alay konusu oldu.

TikTok fenomenlerinin savunma sanayii propagandası yapması, savunma sanayii ile ilgilenen kişiler tarafından da tepkiyle karşılandı

ece ronay gamze çelik ilayda erkan TikTok fahrettin altun iletişim başkanlığı