Resmen Açıklandı: Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR, AKP ile Anlaştı

TAKİP ET

AKP ve Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR, seçimler için anlaşmaya vardı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR Genel Merkezini ziyaret ederek HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

HÜDA-PAR, görüşmelere ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, "Partimiz heyeti ile AK Parti heyeti arasında Genel Merkezimizde görüşmeler başladı. Hayırlara vesile olsun." notu düştü.

Görüşmenin ardından AKP'li Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, ittifak içinde olan partilerin ayrı kurumsal kimlikleri, parti programları ve siyasi fikirleri olduğunu, ancak ortak noktalarının ilkeler olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, görüşmelerin devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ı yeniden seçmek ve onunla birlikte olan partileri Parlamento'ya taşımak hedeflerinin olduğunu ve görüşmelerin netleşeceğini sözlerine ekledi:

"Hiç şüphesiz ittifak içinde olan partilerin her birisinin ayrı bir kurumsal kimliği, her birisinin parti programı ve siyasi fikirleri var. Ama hepimizi ortak noktaya getiren ilkelerimizdir. Görüşmelerime devam ettik. Önümüzdeki günlerde bu belli bir noktaya gelecek, kamuoyu ile paylaşılacak.

Yeniden güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek ideali etrafında buluşmak. Erdoğan'ı yeniden seçmek ve onunla birlikte olan partileri Parlamento'ya taşıyabilmektir. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz netleşecek. Sizlerle paylaşılacaktır. Cumhurbaşkanımıza açıkladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz."

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise konuşmasında,  Erdoğan'a destek vereceklerini ilan ettiklerini ve bu tavrı açıkladıklarını söyledi. Yapıcıoğlu, Parlamento seçimlerine birlikte girme konusunda prensip olarak bir problem olmadığını, ancak detaylarda netleşme sağlanmadığını belirtti:

"Sayın Erdoğan'a destek vereceğimizi ilan etmiştik. Tavrımızı açıkladık. Parlamento seçimlerine birlikte girme konusunda prensip olarak bir problem yok ama detaylarda bir netleşme yok."
 

hüdapar akp numan kurtulmuş zekeriya yapıcıoğlu recep Tayyip Erdoğan