Restoran ve Kafelerde Fiyat Listesi Zorunluluğu Başladı

TAKİP ET

Yeni yılın ilk günü itibariyle lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale geldi. Vatandaşlar uygulamanın yerinde olduğunu söylerken, bazı işletmeciler ise işlerinin yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Yeni yılın ilk günü itibariyle lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale geldi. Çoğu işletme karara uyarken bazı iş yerlerinde ise fiyat bilgisinin yer almadığı görüldü. Öte yandan vatandaşlar uygulamanın yerinde olduğunu söylerken, bazı işletmeciler ise işlerinin yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirirken bazı işletmeler, fiyat listesinin belirtilmesiyle işlerinde düşüş görüldüğünü söyledi.

"FİYATLARA BAKARAK OTURUYORUZ"

Vatandaşlar, "Mecburen artık fiyat listesine bakıyoruz. Her yerde dengesiz bir fiyat dağılımı var maalesef. Bu sebeple fiyatlara bakarak oturuyoruz. Karar çok doğru, bu tür yerlerin çok sürprizleri olabiliyor. Zor durumda kalmamak adına güzel bir uygulama olmuş. Çok iyi düşünülmüş" ifadelerini kullandı.

Kamera karşısında, "Alışkanlıklardan ötürü fiyat listesine bakmadık. Bundan sonra da pek bakabileceğimizi sanmıyorum. Ancak bu caydırıcı bir unsur, içeriye oturduğunuz zaman içerideki fiyatla dışarıdaki fiyat çok farklı olabiliyor. Burası tanıdık bir mekân olduğu için sürekli gidip geldiğimizden fiyata bakma gereksinimiz olmadı. Ama genelde takip ediyoruz. Herkesin bir alım gücü var, kesinlikle iyi oldu" diye açıklayan vatandaşlar, uygulama hakkındaki görüşlerini belirttiler.
 

"İŞLER YARI YARIYA DÜŞTÜ"

Restoran işletmecileri ise, "Çalışanlar için de vatandaşlar için de hakikaten iyi bir uygulama değil. İşler yarı yarıya düştü. Taktığımız tavuk döner 40 kiloysa 30 kiloya düştü. Et döner 50 kilo ise 40’a düştü. Bakın şimdi salonumuzun dolu olması gerekirken bomboş" şeklinde konuştu. (DHA)

Restoranların Fiyat Listesini Görünür ve Okunur Şekilde Koyması Zorunlu Hale Getirildi

kafe ve restoranlara yeni genelge kafe restoran fiyat listesi vatandaş