Reuters: AB Liderleri Türkiye'ye Ek Yaptırım Konusunda Uzlaştı

TAKİP ET

Reuters, AB liderlerinin Türkiye'nin doğalgaz sondaj çalışmalarına yönelik ek yaptırımların hazırlanması konusunda AB liderlerinin uzlaştığını açıkladı.

Yarın gerçekleşecek AB Liderler Zirvesi öncesinde taslak metnin detayları Reuters tarafından kamuoyuna sızdırıldı.

Metinde, AB liderlerinin Türkiye'ye hedefli yaptırımlar uygulanması konusunda anlaşma sağladığı görülürken Türkiye ile ilişkilerde gelişme olmaması durumunda mart ayındaki toplantıda yeni adımlar atılacağı ifade edildi.

Yarın düzenlenecek zirvede AB liderlerinin de onayı alınırsa Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de sondaj çalışması yapan şahıs ve şirketlere yaptırım uygulama kararı aldı.

Reuters'ın ele geçirdiği belgelere göre, liderlerin onaylaması durumunda 2019 yılından beri uygulanan yaptırım listesine yeni eklemelerin yapılması ve bu yaptırımların ölçeğinin genişletilmesi de gündemde.

Reuters'a konuşan AB diplomatları ise bahsi geçen hedefli yaptırımların Yunanistan'ı memnun etmediğini, taslak metin üzerinde müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

son dakika türkiyeye yaptırım reuters belge sızdırdı reuters haberi reuters türkiyey yaptırımda anlaşıldığını açıkladı türkiyeye yaptırım geliyor mu yaptırım kararı ab liderler eb liderleri türkiyeye yaptırım konusund