Reuters: Çavuşoğlu İsveçli Mevkidaşı Linde'ye Sesini Yükseltti

TAKİP ET

Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO üyeliği konusunda yapılan görüşmede İsveçli mevkidaşına sesini yükselttiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik için yaptıkları başvuruya ilişkin görüşmenin Türkiye tarafından veto edilmesi, müttefik ülkeleri "şok etti".

NATO diplomatlarının Reuters'a aktardığına göre Türkiye'nin iki ülkenin ittifaka katılabilmeleri için öne sürdüğü şartların yanı sıra görüşmelerde "utanç verici bir kırılma anı yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı Ann Linde'ye sesini yükseltti.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya Girişini Onaylamak İçin Talepleri Sızdırıldı


Başka bir NATO diplomatı ise Berlin'de yapılan görüşmenin gergin bir ortamda geçtiğini belirterek "Bizim için tarihi bir andı ve Çavuşoğlu, Linde'nin 'feminist politikasından' ve yaratmaya çalıştığı dramadan rahatsız olduğunu söyledi" dedi.

Diğer müttefik diplomatların sessiz kaldığını belirten adı açıklanmayan NATO diplomatı, "Türk meslektaşımızın ne istediğini, yani gerçekten ne istediğini anlamaya çalışıyorduk. Utanç vericiydi" diye konuştu.

Reuters'a konuşan Türk kaynakları ise Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin taleplerini saygıyla özetlediğini ve Linde'nin feminist dış politikasına ilişkin eleştiride bulunduğu iddiasını reddetti.

reuters mevlüt çavuşoğlu isveçli mevkidaşı ann linde dışişleri bakanı türkiye isveç finlandiya