Reuters: Erdoğan İsveç'te Yaşanan Olayı Seçimlerde Kendi Lehine Çevirmeye Çalışıyor

TAKİP ET

Reuters, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'te yaşanan Kur'an yakma olayının seçimlerde kendi lehine çevirmeye çalıştığını yazdı.

Hüseyin Hayatsever, Birsen Altayl ve Jonathan Spicer'ın, Ruters'ta kaleme aldıkları yazıda, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin İsveç'teki Kur'an yakılması olayını nasıl lehine çevirmeye çalıştığını analiz etti. Yazıya göre, İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakması, Erdoğan tarafından hızlıca iç politikaya yönelik bir gündem olarak kullanıldı.

Yazıda, olayın seçmenlerin hayat pahalılığı krizinden başka bir gündeme yönelmesine neden olduğu ve Erdoğan için içeride destek almasına fırsat sağladığı belirtildi. Ayrıca, yazıda ana muhalefet partileri CHP ve İYİ Parti'nin de İsveç'te yaşananları kınadığı hatırlatıldı.

Analizde, Batılı bir diplomatın "konunun tamamen seçim politikası içerisine girdiği ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya dahil olması sürecinin Türkiye'deki seçimler sonrasına kaldığına" dair ifadelerine yer verildi. 

 

reuters isveç rasmus paludan seçim