Reuters "Türkiye Yeniden Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirebilir"

TAKİP ET

Reuters'a konuşan üst düzey yetkili Türkiye'de artan vakalar sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamalarının geri gelebileceğini söyledi.

Reuters'a açıklamalar yapan üst düzey bir yetkili, Türkiye'de görülen toplam vaka sayısının, hükumetin günlük olarak açıkladığı resmi rakamlardan 5 kat daha fazla olduğunu işaret ederek sokağa çıkma kısıtlamalarının yeniden getirilebileceğini aktardı.

Yetkili, tedbirlerin ekonomiye zarar vermeden alınmasına dikkat edileceğini belirterek "Yeni tedbirler, önümüzdeki birkaç haftalık sürecin gözlemlenmesinin ardından yürürlüğe girebilir. Bu sürede durum netlik kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Tam Karantina Söz Konusu Değil

Yetkilinin açıklamasında 'tam karantina' gibi tedbirlerin gündemde olmadığı kaydedilirken "Gündemdeki tedbirler şöyle: Restoran ve tesislerin belli saatlerde kapalı olması, genç ve yaşlıların belli saatlerde sokağa çıkmaları ve haftasonu sokağa çıkma yasağı gelmesi. Hükümet, bu konuda çalışmalar yürütüyor. Atılacak adımları çok beklemeden göreceğiz" ifadeleri yer aldı.

koronavirüs çin virüsü sokağa çıkma yasağı kısıtlamalar geri gelebilir fahrettin koca sağlık bakanlığı üst düzey ytekili reuterse açıklama ayptı türkiye covid-19 vaka sayısı tam karantina söz konusu değil sokağa çık