Reuters Yazdı: Nebati Yabancı Yatırımcılarla Toplantıda Çocukluğunu Anlatmış

TAKİP ET

Reuters'ın haberine göre yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "fırtınanın gözünde".

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Gözlerime bakın, ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" sözleri Britanya merkezli yayın yapan haber ajansı Reuters'ın haberine konu oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yükselen enflasyon ve değeri sürekli eriyen milli para birimi karşısında politika faizini düşürmek gibi dünyada asla görülmemiş bir  ekonomi politikasını halka anlatması için seçtiği kişi olan Nebati'nin sözlerinin "alışılmadık" olduğu belirtilen haberde, Nebati'nin piyasaları "şaşırttığı" belirtildi.

Habere göre AKP'ye yakın bazı kaynaklar da Nebati'nin atanmasından endişeli. Reuters'a konuşan hükümete yakın kaynaklar Erdoğan'ın böyle çalkantılı bir dönemde piyasalarla arası iyi olan bir ismi tercih edebileceğini söyledi.

Bakan Nebati ve Maliye Bakanlığı Reuters'ın sorularına cevap vermezken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da yorum talebini yanıtlamadı.

Nebati "FED'in beş aileye ait olduğu" şeklindeki akıl almaz komplo teorisine yer verilen haberde Bakan Nebati'nin al-Naim aşiretinden bir Arap ailenin çocuğu olduğu belirtildi.

Reuters'a konuşan bir iş adamı, Nebati'nin Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancı fon yöneticileriyle bir arada olduğu bir toplantıda yöneticilerinin sorularına cevap vermek yerine çocukluk hikayelerini anlattığını ve yöneticilere herhangi bir yatırım taahhüdü vermeden oradan ayrıldığını söyledi.

reuters nureddin nebati hazine ve maliye bakanı yatırım fon taahhüt faiz dolar kredi