Reyhanlı Saldırısının Talimatını Verdiği İddia Ediliyor: 5 Gün Önce Haber Verdim

TAKİP ET

Reyhanlı saldırısının talimatını verdiği iddia edilen Memet Gezer, saldırıyı 5 gün önceden Hatay emniyetine haber verdiğini öne sürdü.

11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının talimatını verdiği iddia edilen sanık Memet Gezer ABD'den Türkiye'ye getirildi ve yargılanmasına başlandı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Memet Gezer, 2009 yılında Türkiye'de uyuşturucu suçundan aldığı cezanın ardından kaçak olarak Suriye'ye gittiğini, burada kaçakçılık yaparak iyi para kazandığını anlattı.

Kaçakçılık Yaparken Suriye İstihbaratından İsimlerle Tanıştığını İddia Etti

Suriye'de kamu görevlilerine rüşvet verdiğini, böylece Suriye istihbaratından yüksek rütbeli kişilerle ilişkiler kurduğunu anlatan Memet Gezer, Suriyeli bir generalden Türkiye'ye yönelik bir saldırı düzenleneceğine dair bilgi aldığını ve bu bilgiyi arkadaşı M.G. aracılığıyla Hatay Emniyeti'ne ulaştırdığını ve adını hatırlamadığı bir polisle telefonda görüştüklerini öne sürdü.

Telefonda konuştuğu polisin bu bilginin yeterli olmadığını söyleyerek daha fazla bilgi talep ettiğini, bunun üzerine THKP-C Acilciler örgütünün elebaşı Mihraç Ural grubuyla bağlantıya geçtiğini öne süren Gezer, "Bu vesileyle Yusuf Nazik, ardından da Suriye İstihbaratında subay olan Hacı isimli kişiyle tanıştım. Hacı aracılığıyla da Nasır Eskiocak ile tanıştım" dedi.

"5 Gün Önce Hatay Emniyeti'ne Bilgi Verdim"

Saldırının önce Ankara'da düzenleneceğine dair bilgi geldiğini öne süren Gezer, "Hedefin Reyhanlı olduğunu, saldırıdan 5 gün önce Hacı'nın, Nasır Eskiocak'a söylemesi üzerine öğrendim. Bunu öğrenir öğrenmez Hatay Emniyeti'ne bilgi verdim. 2 gün sonra da görüştüğüm emniyetten bunu teyit ettim. Hatta bombayı kimin getireceğine kadar detay aktardım" ifadelerini kullandı.

"Bunun İçin Kimseden Para İstemedim"

Bunları neden yaptığının sorulması üzerine Memet Gezer, "Bunun için kimseden para talebinde bulunmadım. Zaten paraya ihtiyacım da yoktu. Bunu sadece ülkemin insanlarına zarar gelmesini önlemek için yaptım" dedi.

"Tutanakta Adı Geçen Kişi Müvekkilimdir"

Reyhanlı saldırısından kısa süre önce yapılan ihbara ilişkin tutanağı mahkemeye sunan sanık avukatı, "Tutanakta 'X' şahıs olarak geçen kişi müvekkilim Memet Gezer'dir. İhbarda, Acilciler örgütünün bombalı saldırı düzenleyeceğini bildiriyor. Bu tutanağın altında FETÖ'den ihraç edilmiş ve cezaevinde olan bir savcının ismi var. Bize göre bu savcı bombalı saldırının önlenmesi için görevini yapmamıştır. FETÖ örgütünün bu saldırıda dolaylı olarak parmağının olduğunu düşünmekteyiz" diye konuştu.

Sanık avukatı, tutanakta adı geçen savcı ve Memet Gezer'in konuştuğu polis memurları ile bilgileri emniyete ileten arkadaşı A.A.'nın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Mahkeme, A.A. ve adı geçen sanıklar Ercan Bayat, Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

reyhanlı hatay saldırısı talimatı verdiği iddia ediliyor 5 gün önce haber verdim