Rezalet: BİM'in Tavuk Pirzola Diye Tavuk Derisi Sattığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Bir vatandaşın yaptığı Facebook paylaşımıyla birlikte BİM'in tavuk pirzola diye tavuk derisi sattığı ortaya çıktı.

Yüksel Bölük isimli bir yurttaşın yaptığı Facebook paylaşımıyla birlikte BİM'in sattığı 1,9 kiloluk kelebek tavuk pirzolanın 600 grama yakın bir bölümünün deri ve yağ olduğu ortaya çıktı.

Bölük paylaşımında "Pirzola diye tavuk derisi satmışlar bize, içinden çıkan et deriden daha ince. İçe katlayıp, tabağın altına gizlemişler, üstten bakınca et görüyorsun, açınca deri çıkıyor. Şimdi bunlar beni mahkemeye verir, bir de üstüne kazanırlar. Lütfen paylaşın, ne kadar çok paylaşırsanız, o kadar güçlü oluruz" ifadelerini kullandı.

Bölük yayımladığı videoda tavukları derilerinden ayıkladıktan sonra el kantarıyla ölçüm yapıyor. Yüksel Bölük'ün yaptığı ölçümde ise 1 kilo 900 gramlık tavuğun 1 kilo 300 gramının et, geri kalan 610 gramlık bölümünün ise yağ olduğu görülüyor.

Yağı ve Deriyi Etin İçine Katlayıp Gizlemişler

BİM tarafından kandırılan vatandaş videoda "Çıkan yağ ve deriyi görüyorsunuz. Bunları etin içine gizlemişler etleri ters çevirmişler. Sınır tanımıyoruz" diye konuştu.

Yüksel Bölük videoda "Üst taraftan bakınca çok güzel etmiş gibi duruyor ama altını açıyorsunuz, sonra açmaya başlıyorsunuz. Açınca pirzola yok, yağ ve deri var. Bize pirzola yerine deri ve yağı tersine buruşturup katlamışlar. Bunların bir yaptırımı olmayacağı için tabi söyleyeceğimiz tek bir şey var: Allah belanızı versin" ifadelerini kullandı.

BİM'in Tavuk Pirzola Diye Tavuk Derisi Sattığı Ortaya Çıktı