Rıza Akpolat, Beşiktaş'taki Suudi Arabistan Konsolosluğunun Bulunduğu Sokağa Ömer Fahreddin Türkkan'ın Adının Verileceğini Duyurdu

TAKİP ET

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan konsolosluğunun bulunduğu sokağa Çöl Kaplanı lakaplı Ömer Fahreddin Türkkan Paşa'nın adının verileceğini duyurdu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan konsolosluğunun bulunduğu Akasyalı Sokağa, 'Çöl Kaplanı' lakaplı Ömer Fahreddin Türkkan Paşa'nın adının verileceğini ve sokakta Ömer Fahreddin Türkkan Paşa'ya ve Büyük Atatürk'e özel bir görsel alanı kurulacağını açıkladı.

Kararı sosyal medya hesabından açıklayan Rıza Akpolat, "Değerli komşularım, Birinci Dünya Savaşı'nda zor koşullarda Medine’yi kutsal topraklarımızı 2 yıl 7 ay başarıyla savunan vatansever Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa’nın adını Belediye Meclisimize sunacağımız önerge ile Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Akasyalı Sokağa vereceğiz. Sokağımızda aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Fahreddin Paşa’nın özel bir görsel alanı olacak." ifadelerini kullandı.

Fahreddin Paşa, 2 Yıl 7 Ay Boyunca Arap İsyancılarına Karşı Medine'yi Müdafaa Etmişti

'Çöl Kaplanı' lakaplı Ömer Fahreddin Türkkan Paşa 1916 yılında Cemal Paşa tarafından Medine'deki Hicaz Seferi Kuvvetleri komutanlığına atanmış ve 2 yıl 7 ay boyunca Medine'yi Arap isyancılarına karşı müdafaa etmişti. Fahreddin Paşa 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesi'nden sonra dahi şehri teslim etmemiş, Ocak 1919 yılına kadar zor şartlar altında müdafaayı sürdürmüştü.

Başkonsolosluğun Bulunduğu Sokağa Bayrağı Asıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu sokağa Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa ve büyük Atatürk'ün bayraklarının asıldığını açıkladı.

Akpolat'ın, ''Günaydın Beşiktaş'' mesajı ile yaptığı paylaşımdaki bayrakta ''Çöl Kaplanı Medine Kahramanı Fahreddin Paşa'' yazısının yazıldığı görüldü. 

 

Günaydın Beşiktaş.

ömer fahreddin türkkan rıza akpolat beşiktaş