Rize İçin Acele Kamulaştırma Kararı

TAKİP ET

Sel felaketinden etkilenen Rize'nin merkez ilçesi ve Çayeli ilçesinde bulunan bazı alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sel felaketinden etkilenen bazı bölgeler için acele kamulaştırma kararı verildiği bilgisi yer aldı. Cumhurbaşkanı kararlarına göre; Rize merkez ilçesi Muradiye Beldesi ile Çayeli ilçesi Büyükköy Beldesi ve Yenipazar Mahallesi'nde kroki ile belirlenen alanlarda bulunan özel mülkiyete konu taşınmazlar, acele kamulaştırıldı. Kamulaştırma kararı verilen alanlarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) yeni yapılar yapılacak. 

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı İçin Kesin Korunacak Hassas Alan Kararı

Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde kalan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi. Kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilen bölgenin krokisi, sınır ve koordinatları da verildi.

İzmir'in Çiğli ve Menemen ilçeleri sınırları içerisinde bulunan bölge de "Homa Dalyanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" olarak belirlendi.

rize sel resmi gazete kamulaştırma acele toki nemrut birlis ahlet tatvan