Rize'de Etkili Olan Aşırı Yağışlar Sebebiyle Dere Taştı

TAKİP ET

Rize'nin Pazar ilçesinde bulunan dere, bu sabah başlayan aşırı yağışlar sebebiyle taştı. Ordu, Rize, Giresun ve Trabzon'da İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezleri toplandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Doğu Karadeniz Bölgesi için bildirdiği yoğun yağışlar bu sabah başladı. Aşırı yağışların etkili olduğu Rize'nin Pazar ilçesinde dere taştı. Ardeşen, Hemşin ve Fındıklı'daki birçok derede su seviyesi yükseldi, yer yer küçük çaplı heyelanlar meydana geldi.

112 Hane Tahliye Edildi

Geçtiğimiz haftalarda selin vurduğu Rize'de derenin taşması üzerine kriz masası kuruldu. Yağışların etkili olduğu Ordu, Rize, Giresun ve Trabzon'da İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı üzerine toplandı. Şehirde daha önce yaşanan afet olaylarında meydana gelen hadiselerin de değerlendirildiği toplantıda, benzer durumların tekrarlanmaması için ilgili kurumlarca gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılması, iyi organize olunması, işbirliği içinde meydana gelen olaylara ivedilikle müdahale edilmesi hususları kararlaştırıldı.

Sağanak nedeniyle taşan derenin Karadeniz Sahil Yolu'na akan suyu nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Karayolları ekiplerinin çalışma başlattığı bölgede trafik ekipleri de önlem aldı. Rize Valisi Kemal Çeber 112 hanenin tahliye edildiğini söyleyerek gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

 

 

rize ordu giresun sel dere taştı vali 112 ev tahliye edildi