Rize'de Taş Ocağı Direnişine Katılanlara Direnişi Bırakmaları Karşılığında 'İş Teklif Edildiği' İddiası

TAKİP ET

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'de kurulması planlanan taş ocağı için direnişe geçen köylülere iş teklifi yapıldığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize’nin İşkencedere Vadisi’ne taş ocağı kurmak isteyen Cengiz İnşaat'a direnen ve iş makinelerinin karşısında duran vatandaşlara baskı yapıldığını iddia etti. 

Direnişe katılanları vazgeçirmek için işsizlikten faydalanıp iş teklifi yapılan köylüler olduğu gibi aldığı yardımların kesilmesiyle tehdit edilen köylüler de olduğunu belirten Bekaroğlu, “Bu direnişten sonra 3 kez bakan geldi. Önce milletvekilleri geldi, belli sayıda insanları topladılar. Sonra bir Genel Müdür geldi. Şimdi de Bakan geliyor. Hesapta insanları ikna ediyorlar. Görünürde bunlar yapılırken, bir de el altında hem firmanın hem de devletin görevlileri insanların evlerine gidiyorlar. İş teklif ediyorlar. Yardım alan varsa kesilir gibi laflar söylüyorlar. Bir tarafta tehditler, bir tarafta vaadler, insanları direnişten koparmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

 

 

rize işkencedere vadi taş ocağı mehmet bekaroğlu teklifi cengiz inşaat