Robot İstihdam Ajansı Kuruldu

TAKİP ET

Türkiye'de ilk 'metal yakalı istihdam şirketi' kuruldu.

Robot İstihdam Ajansı adlı yeni bir şirket kuruldu.

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre bu yeni şirket, ihtiyaç sahibi firmalara dijital çalışanlar buluyor. Şirket bunu 48 saat gibi kısa bir süre içerisinde yapabiliyor.

Robot İstihdam Ajansı Kurucusu Canan Alkın, yeni kurulan şirketin hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Boş bir pozisyonu doldurmak için geçen ortalama sürenin The Society of Human Resource Management tarafından raporlanan 42 günlük ortalama süresini düşündüğümüzde, 48 saat gibi bir hedef, inanılmaz bir kazanım. Ayrıca aday arama, görüşme, karar verme gibi kompleks süreçlerin önüne geçerken, yanlış istihdamla kaybedilecek zamanı da engelliyoruz.”

Canan Alkın, yeni ajansın şirketlerin zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağladığını ve böylece verimliliğini artırmalarına yardımcı olduklarını ileri sürdü.

Alkın, acil destek gereken durumlarda da Robot İstihdam Ajansı’nın üstlendiği rolden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ve yapay zekâ çözümleri sunan alternatifleri onlar adına analiz ediyor ve 20 dakikalık bir aday sunumu yapıyoruz. Dijital çalışanlar finanstan satın almaya, insan kaynaklarından tedarik zincirine kadar birçok kilit alanda istihdam edilebiliyor. 7/24 çalışma kapasitesine sahip dijital çalışanlar, 39 farklı dilde konuşabiliyor ve istenilen görevleri sıfır hatayla yerine getirebiliyor. Maaşları ise aylık, yıllık ya da yarı zamanlı ücretlendirme ya da kullandıkça öde modeliyle belirleniyor.”

Şirketlerin iş hedefleriyle uyumlu dijital adayların istihdam edilmesini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirten Canan Alkın, dijital dönüşümün dijital yıkıma evrilmesinin önüne geçerek, şirketleri zaman, maliyet, fayda ve verimlilik dörtgeninin tam ortasında konumlandırdıklarına dikkat çekti.

robot istihdam ajansı canan alkın robotlar